Camioane

Scania a lansat un camion hibrid de 1.150 CP

Scania a lansat un sistem hibrid de 1.150 CP, format dintr-un motor diesel de 770 CP și unul electric de 380 CP, pentru unul dintre cele mai rapide camioane de pe piață.

Soluția, dedicată camioanelor de pompieri de pe aeroporturi (ARFF), a fost prezentată la expoziția Interschutz 2022. Tehnologia a fost adaptată de la camioanele și autobuzele hibrid Scania convenționale. Sistemul de propulsie este format dintr-un motor diesel V8, de până la 770 CP, și un motor electric de 380 CP.

Scania a lansat un camion hibrid de 1.150 CP

Puterea combinată diesel-electrică de 1.150 CP permite un răspuns rapid la intervenții, camionul având un timp record de accelerație de la 0 la 80 km/h. În afara urgențelor, camionul poate merge în aeroport și în jurul acestuia în mod 100% electric, fără emisii.

Scania oferă toate componentele sistemului de propulsie, inclusiv bateriile. Primul client este producătorul german de șasiuri Titan Spezialfahrzeugbau GmbH, care va folosi sistemul pe noua serie T-39 6×6-H ARFF.

VEZI ȘI: Test Scania 460 R Super: eficiență la superlativ

Tot la Interschutz, Scania a introdus o gamă complet nouă de soluții bazate pe sistemul său modular. ”Perla coroanei” este cabina modulară CrewCab, care poate fi echipată cu sistemul unic și premiat de airbaguri laterale tip cortină, ce asigură protecția echipajului în caz de răsturnare.

De asemenea, Scania prezintă și un șasiu cu propulsie electrică cu baterii (BEV) echipat cu o cabină L cu ușă City Door, care este un echipament perfect pentru operare și manevră în medii urbane dense, unde sunt apreciate o bună vizibilitate și o urcare ușoară.Scania a lansat un camion hibrid de 1.150 CP

Din aceeași categorie...

Back to top button