Bus

Scania a prezentat o nouă generație a autocarului Touring

Noua generație Scania Touring vine cu un mediu de lucru îmbunătățit pentru șofer, o capacitate de încărcare mai mare, confort sporit pentru pasageri și consum redus.

Sarcina maximă punții față a fost crescută cu 500 kg, care permite o mai bună distribuție a greutății și o capacitate mai mare pentru pasageri și bagaje.

Scania a prezentat o nouă generație a autocarului Touring

De asemenea, spațiul șoferului și al ghidului a primit câteva actualizări. Șoferul dispune acum de un mediu de lucru cu ergonomie și vizibilitate de top. Șoferii dispun și de noi sisteme de asistență, precum Attention Support și Lane Change Collision Prevention.

Noua suspensie și schimbările line de trepte de viteze asigură un confort sporit pentru șoferi, echipaj și pasageri. Consumul de carburant al noului Scania Touring a fost și el redus cu până la 6%, fără a afecta performanța. Acest lucru se realizează prin creșterea eficienței sistemului de propulsie și a unor sisteme noi, precum Adaptive Cruise Control cu funcție Active Prediction.

Autocarul are versiuni cu două axe (10,9-12,9 metri) și trei axe (13,7 m). Motoarele diesel disponibile sunt cele de 9 litri (360 CP) și 13 litri (370, 410, 450 și 500 CP). Toate motoarele pot fi alimentate cu HVO, iar 3 dintre versiuni și cu biodiesel. Transmisiile disponibile sunt automata ZF EcoLife 2 cu 6 viteze și automatizata Scania Opticruise cu 12 viteze și retarder. Mai multe informații tehnice despre noul Touring pot fi găsite aici.

VEZI ȘI: Scania introduce o nouă punte tandem cu reductor simplu și a doua axă liftantă

De asemenea, noul Scania Touring dispune de servicii inovatoare, precum Scania Flexible Maintenance. O altă noutate este Scania Zone, care permite limitarea vitezei în anumite zone predefinite.

Cu aceeași ocazie, producătorul a prezentat și noul șasiu pentru autocare Scania K. De asemenea, motorul OC13 alimentat cu gaz natural este disponibil acum și pentru operațiunile de transport persoane. Acesta are performanțe similare cu ale motorului diesel: putere maximă de 410 CP (la 1.900 rpm) și cuplu maxim de 2.000 Nm (în intervalul 1.100-1.400 rpm).

Din aceeași categorie...

Back to top button