Camioane

Scania a vândut în Franța primul camion alimentat cu etanol

Compania de transport NJS Faramia este primul client din Franța care a achiziționat un camion alimentat cu etanol.

Filiala din Franța a celor de la Scania a anunțat că a vândut primul camion alimentat cu etanol specialistului în transport cu temperatură controlată Transports NJS Faramia.

Scania a vândut în Franța primul camion alimentat cu etanol

Camionul alimentat cu etanol (ED95) a primit din partea guvernului francez la începutul acestui an o taxare favorabilă, transportatorii putând profita de acest avantaj, în condițiile în care combustibilul ED95 se califică pentru cel mai înalt nivel de mediu din sistemul francez de certificare a calității aerului Crit’Air, care este în vigoare în principalele orașe franceze începând din acest an.

NJS Faramia va utiliza camionul Scania P 280 alimentat cu etanol în distribuția cu temepratură controlată a alimentelor proaspete în zona orașului Marsilia.

Compania NJS Faramia este un precursor al soluțiilor alternative de transport durabil, utilizând în trecut camioane Scania alimentate cu gaz, precum și sistemele de refrigerare cu consum redus de energie.

VEZI ȘI: Uber Freight a intrat oficial pe piața de transport rutier din Statele Unite

Combustibilul ED95 va fi produs din reziduurile rezultate din stoarcerea strugurilor în podgoriile locale. Tescovina vor fi colectată și prelucrată de uniunea distileriilor mediteraniene din Vauvert, în apropiere de Montpellier.

Producătorul suedez este în prezent singurul care produce vehicule grele alimentate cu etanol (ED95), ce permit o reducere a amprentei de dioxid de carbon cu 90%.

Din aceeași categorie...

Back to top button