Camioane

Scania aniversează 60 de ani prezență în Brazilia printr-o ediție specială

Scania marchează 60 de ani de prezență pe piața din Brazilia printr-un tribut adus modelului clasic Scania 113.

În iulie, Scania aniversează 60 de ani de la intrarea pe piața din Brazilia, motiv pentru suedezi de a lansa o ediție specială ce aduce un tribut modelului clasic Scania 113.

Scania aniversează 60 de ani prezență în Brazilia printr-o ediție specială

Astfel, actualele modele Scania Highline R 440 și Highline R 480 vor avea o ediție specială aniversară.

Acestea vor fi vopsite în culoarea emblematică albastru-cerului (blue-sky) și vor fi decorate cu iconicele dungile laterale de culoare roz, liliac și violet ale clasicului Scania 113.

Scania-Vabis do Brasil S/A Motores Diesel a început operațiunile în birourile din Rua Líbero Badaró (São Paulo) în 1957. Primele camioane produse au fost asamblate cu componente importate din Suedia, fiind vândute de Vemag Group.

În 1962, Scania a ianugurat fabrica din São Bernardo do Campo, aflată la 25 de kilometri de centru orașului São Paulo, aceasta fiind prima facilitate de producție din afara Suediei.

Scania aniversează 60 de ani prezență în Brazilia printr-o ediție specială

Cu 290.000 de vehicule livrate în 60 de ani, Brazilia este cea mai mare piață unică Scania în termeni absoluți, fiind țara cu cele mai multe camioane cu grifon decât oriunde în lume.

VEZI ȘI: Peste 1.000 de șoferi de camioane și autocare au protestat la Bruxelles

Aproximativ 30% din toate camioanele grele de pe drumurile braziliene sunt Scania. Istoria lungă a companiei suedeze și poziția puternică pe piață și-au lăsat amprenta, iar cuvântul „Scania” este adesea folosit ca expresie pentru un camion mare. Exact ca în cazul Xerox, atunci când vrei să faci o copie, sau Adidas la o pereche de pantofi sport.

Scania este în Brazilia un cult în sine, care are propria sa biserică în formă de camion, evident, Scania.

Din 1962, Scania a fabricat 410.000 de vehicule în Brazilia. Camioanele, autobuzele și motoarele sunt construite nu numai pentru Brazilia și alte țări din America Latină, ci și pentru piețele de pe alte continente.

Iar suedezii nu s-au oprit din investiții. Nu mai târziu de anul trecut, aceștia au investit aproximativ 800 milioane euro, pentru modernizarea instalațiilor de producție, dezvoltarea de noi produse, precum și întărirea rețelei de distribuție.

Din aceeași categorie...

Back to top button