Tehnologie

Scania are un nou laborator de testare a bateriilor

Scania a investit 15,5 milioane de euro într-un nou laborator de testare a bateriilor, care a devenit operațional de puțin timp.

Cu o introducere rapidă a vehiculelor electrice în anii viitori, Scania avea nevoie, pe lângă fabrica de baterii care se construiește și circuitele de teste care vor fi optimizate pentru vehicule electrice, și un un nou laborator de testare a bateriilor, care a devenit acum realitate.

Scania are un nou laborator de testare a bateriilor

Laboratorul are o suprafață de 1.000 mp. Câte trei facilități de câte 250 mp sunt necesare pentru testarea celulelor, modulelor și pachetelor de baterii, fiecare cu propriul compartiment anti-incendiu. Creșterea de capacitate față de fostul laborator este imensă. Și normală, deoarece s-a plecat de la baterii de 1 kWh, iar în curând Scania va putea oferi vehicule cu baterii de 1.000 kWh. În prezent există 20 de platforme de testare, cu abilități individuale foarte diferite.

Laboratorul completează o cameră climatică în care se testează pachetele de baterii la temperaturi între -40°C și 70°C. Acolo, Scania poate testa performanțele pachetelor de baterii pe camioane și autobuze operaționale, fără a îndepărta bateriile.

Echipamentele de test sunt produse de Keysight, un producător de top în domeniu. Keysight a livrat o soluție completă, cu produse pentru testarea bateriilor la nivel de celulă, modul sau pachet, inclusiv software-ul de control al standurilor.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

”Nevoia pentru cunoștințe despre utilizarea bateriilor și optimizarea ciclurilor de viață este mai importantă ca oricând. În acest laborator avem cele mai bune condiții pentru a obține performanțe de top în acest domeniu”, a declarat Håkan Örnhed, șeful departamentului de testare a bateriilor și componentelor electrice.

Laboratorul poate efectua 170 de teste simultan, dar cele mai multe dintre ele au nevoie de foarte mult timp. De exemplu, un test pentru durata de viață necesită doi ani, care echivalează cu 7 ani de operațiuni pe drum. Laboratorul se concentrează pe evaluarea performanței și duratei de viață în diverse condiții climatice.

Din aceeași categorie...

Back to top button