Camioane

Scania Big Gun, noul camion al Auvinen Trucking (FOTO)

Compania finlandeză este cunoscută printre pasionații pentru camioanele pictate, deținute de-a lungul timpului.

Mika Auvinen a prezentat recent cel mai nou camion din flota sa specială: Scania Big Gun, cu motorul cel mai mare al suedezilor, de 770 CP.

Am mai vorbit și în trecut despre compania Auvinen Trucking și ale sale silozuri tunate. Cel mai recent, când un fost camion al suedezilor, Gunfighter, a ajuns în România, fiind transformat în camion de tractări de compania AB Star din Alba.

Scania Big Gun, noul camion al Auvinen Trucking (FOTO)

Joi, finlandezii au prezentat primele poze cu noul lor camion, Scania Big Gun. Un camion impresionant nu doar datorită designului, ci și a motorizării. Astfel, sub cabina Scania R cu plafon jos se ascunde cel mai puternic motor de camion de serie din Europa: celebrul V8, în versiunea sa cea mai recentă, de 770 CP.

VEZI ȘI: Sistemul staționar de încălzire și răcire ar putea deveni obligatoriu pe camioane, în UE

Auvinen a optat pentru un șasiu 8×4 tridem, folosit într-o combinație de 76 de tone pentru transport de ciment. După câteva teste, Auvinen s-a declarat încântat de felul în care trage noul rege al motoarelor europene. ”Unde au dispărut dealurile?”, s-a întrebat, în glumă, Mika Auvinen.

Nu e de mirare, cu motorul de 770 CP, chiar și într-o combinație de 76 de tone, toate drumurile par a fi drepte ca în Olanda.

Din aceeași categorie...

Back to top button