Camioane

Scania Black Claw este ultima creație ieșită din atelierul lui Svempa

Sven-Erik “Svempa” Bergendahl, legendarul designer al camioanelor Scania Red Pearl, Chimera, Blue Stream, Black Amber sau Red Passion a acceptat o nouă provocare.

Astfel, din atelierul legendarul designer suedez a ieșit Scania Black Claw, o basculantă de mină extrem de fioroasă, al cărui design exterior și interior poartă amprenta suedezului în vârstă de 77 ani. În mod evident, orice camion pe care Svempa își lasat amprenta creativă este ceva ieșit din comun, iar acest camion este cu siguranță.

Construit pentru a face față condițiilor dure siberiene, Scania P 400 6×6 a fost echipată cu anvelope mari, dimensiune 16.00R20 ce-i dau o imagine agresivă. Aceste anvelope îi permit camionului să se miște pe terenurile de pământ ce devin un amestec lipicios de noroi și nisip, atunci când se dezgheață. Date fiind caracteristicile tehnice ale lui Scania Black Claw, acesta se descurcă la fel de bine precum un camion de construcții articulat.

Scania Black Claw este ultima creație ieșită din atelierul lui Svempa

VEZI ȘI: Am testat pe circuit forța, agilitatea și siguranța Mercedes-Benz 

Pentru a preveni înghețul încărcăturii pe perioada transportului, bena de 14 mc ce poate fi mărită cu încă doi metri cubi este încălzită cu ajutorul gazelor de eșapament iar pentru a preveni lipirea aceasta a fost echipată cu un sistem hidraulic ce provoacă vibrații. Pentru a face loc anvelopelor 16.00R20 ce-i conferă lui Black Claw atât aderență cât și o garda la sol uriașă, Svempa a adus modificări substațiale modelului de bază.

Camionul are o greutate de 16.7 tone și o capacitate de încărcare de 18.3 tone, astfel încât vorbim de o masă maximă de 35 tone.

Având în vedere că Scania a lansat noua generație de camion pentru distanțe lungi și în continuare va lansa și restul gamei, Scania Black Claw este foarte posibil să fie și ultimul model al actualei Serie P modificat de Svempa.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button