AvanpremierăMagazinȘtiri

Scania Blue Stream – tribut pentru Streamline din 1991

Constructorul suedez de camioane de la Sodertalje a lansat recent un camion ediție limitată aniversară bazat pe modelului Scania Streamline și echipat cu legendarul motor V8, acesta reprezentând un tribut adus Seriei 3 Streamline din 1991. Scania Blue Stream V8 are cabina preluată de la seria R fiind îmbunătățită de Svempa Bergendahl, legendarul constructor suedez de camioane customizate care și-a pus aprenta și asupra celor 100 de unități Scania Dark Amber V8. Ediția limitată bazată pe Streamline va fi fabricată în doar 200 de exemplare, șasiul acestora urmând a fi numerotat ca și în cazul celorlalte modele ediție limitată produse la Södertälje. Scania Blue Stream reprezintă un tribut adus de constructorul suedez, modelului original Scania Streamline introdus pe piață în 1991 – primul camion a cărui cabină era cu adevărat aerodinamică.

Scania Streamline 1991 vs. Scania Streamline 2013

Scania Blue Stream - tribut pentru Streamline din 1991

Odată cu reintroducerea în gama de camioane a modelului Streamline, compania suedeză a primit un feedback pozitiv de la clienții săi, care au condus sau deținut și modelul original al Seriei 3 lansat în 1991. Culoarea albastră de lansare a modelului actual de Streamline le-a remintit clienților de generația anilor ’90, culoare de lansare a Seriei 3 fiind un albastru deschis frapant cu linii roz și violet. Când s-au hotărât să lanseze ediția limitată Blue Stream, Scania a apelat la Svempa deoarece oficialii suedezi consideră că nu exista niciun alt om mai potrivit pentru această sarcină. Ediția limitată Scania Blue Stream V8 este caracterizată de un design exterior și interior unic.

Scania Blue Stream Limited Edition #200

În primă fază, designerii de la Svempa au fost tentați se reproducă albastrul deschis al Seriei 3 Streamline însă pe parcurs au realizat că ediția aniversară limitată trebuie să aibă ceva din prezent, astfel că, aceștia au optat pentru un albastru metalic ce își schimbă nuanța în funcție de unghiul de vizualizare și de condițiile de lumină.

Scania Blue Stream Limited Edition #200

Liniile de pe cabina lui Streamline 1991 au fost și ele reinterpretate, astfel că, livery-ul lui Blue Stream reprezintă liniile de „curgere“ a aerului pe lângă cabină. Fiind vorba de un model V8, designerii nu aveau cum să scape din vedere acest aspect. Pentru a evidenția apartenența legendară, acestia au vopsit grila frontală în negru lucios. La interior, Blue Stream, are în standard o gamă largă de caracteristici în timp ce alte opțiuni pot fi specificate de către client. Una din cele mai interesante caracteristici de la interior o reprezintă scaunele din piele ventilate, ce au cusături în culori contrastante.

Scania Blue Stream Limited Edition #200

Puterea performantului motor V8 este transmisă performante cutii Opticruise, și care, împreună cu setul complet de deflectoare de aer stabilesc noi standarde în materie de consumul de carburant. Legendarul propulsor V8 este disponibil cu puteri ce variază între 500 și 730 CP. Ediția limitată Blue Stream, este disponibilă pe toate piețe acolo unde Scania V8 se comercializează acesta putând fii comandat atît în variantă șasiu cât și cap-tractor, în configurații Highline și Topline. Fiecare unitate va fi numerotată cu o insignă Blue Stream, aplicată pe tabloul de bord.

Scania Blue Stream - tribut pentru Streamline din 1991

Fiind o ediție aniversară exclusivă, Scania Blue Stream vine echipată cu următoarele pachete: pachetul Iluminat, pachetul Șofer, pachetul Prestige și pachetul Confort.

Fiecare model Blue Stream va fi unic, ca de fapt fiecare camion Scania produs care iese pe poarta fabrici, singurul lucru pe care-l vor avea în comun cele 200 de unități Blue Stream fiind faptul că vor transporta mai departe patrimoniul Streamline introdus pentru prima dată acum 23 de ani.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button