Exclusiv

Scania Chimera adusă în premieră în România

Scania România a adus în premieră și exclusivitate în România, modelul Scania Chimera, unul din cele mai spectaculoase camioane de show produse de Svempas.

În cadrul caravanei ce promovează ediția specială Scania Streamline Crown Edition, ultima a seriei R de camioane a constructorului suedez, Scania România a adus pentru evenimentul programat la Timișoara cel mai recent și spectaculos camion de show al faimosul tuner suedez Svempa Bergendahl.

Scania Chimera adusă în premieră în România

Chimera lui Svempas este propulsat de legendarul motor V8 de 16,4 litri a constructorului de la Södertälje, care oferă inițial 1460 CP și face 0 -100 km / h în 4.6 – 5 secunde. Această putere inițială poate fi crescută până la, atenție, 2190 CP fapt ce ne face să ne gândim ca numele Chimera (Himera) nu a fost ales întâmplător. Cât despre sunetul produs de acest monstru… Ehh, și el tot o dramă!

Numele a fost inspirat din mitologia greacă, Chimera (Himera) fiind un monstru închipuit cu trei capete de leu, trup de capră și coadă de balaur ce scuipa foc. Prin alegerea acestui nume s-a încercat pe de-o parte să se inducă ideea de hibrid și forță și totodată o alipire la logo-ul Scania, ce are în componență capul de grifonul.

Chiar dacă Chimera este foarte schimbată față de un model clasic Scania, designerii Svempas au încercat să păstreze cât mai mult din limbajul constructorului suedez. Blocurile optice față și bara au fost reproiectate iar intreaga siluetă a camionului este construită în ideea camioanelor de curse.

VEZI ȘI: Caravana Scania 2016 a pornit la drum

Scania Chimera este al patrulea camion concept al bătrânului Svempa care, ca și celelalte camioane de show ale sale, unde amintim de Red Pearl, și-a creat o mulțime de fani în întreaga lume.

De altfel, potențialul său uriaș de a atrage public pasionat de camioane, dar nu numai, a fost motivul care a stat la baza deciziei de a aduce Scania Chimera în România.

În ceea ce ne privește, nu avem decât să confirmăm interesul crescut pentru acest camion, filmarea în exclusivitate făcută în preziua evenimentului de la Timișoara și distribuită pe pagina noastră de Facebook, ajungând în decurs de 12 ore să se propage la peste 120.000 de oameni, să fie distribuită de peste 1.200 de ori și să cumuleze peste 41.000 de vizualizări efective.

Specificații Scania Chimera
Motor: Scania V8 16,4 L.
Putere: 1460 CP inițială, ce poate fi crescută până la 2.190 CP
Evacuare: sistem de 6 turbine Holset și teavă inoxidabilă
Transmisie: Allison cu 6 trepte, modificată
Caroserie: șasiu Seria P combinat cu elemente Seria R
Greutate: 4.780 kg, datorită cadru din otel inoxidabil tubular.
Suspensie: independenta A-link față, amortizoare duble pe fiecare parte.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button