Camioane

Scania Chimera, concept truck-ul Svempa de 2190 CP

Scania Chimera (Himera) este cel mai spectaculos și recent concept truck al faimosul tuner suedez Svempa Bergendahl.

Un adevărat eye-catcher, concept truck-ul Scania Chimera construit de Svempas este propulsat de legendarul motor V8 de 16.4 litri a producătorului de camioane din Södertälje, care oferea o putere inițial de 1460 CP și face 0 -100 km/h în 4.6 – 5 secunde.

Scania Chimera, concept truck-ul Svempa de 2190 CP

Această putere inițială a fost crescută până la, atenție (!), 2190 cai putere, ceea ce ne face credem ca numele Chimera (Himera) nu a fost ales întâmplător.

Scania Chimera este al patrulea concept truck al tunerului suedez și, ca și predecesorii săi, este de așteptat să genereze o mulțime de fani în întreaga lume.

Jan Richter, designer în cadrul Svempa declară că „Scania Chimera umple un gol în colecția noastră, și anume un camion cu o viziune spre viitor. Consacratul propulsor Scania V8 precum și noile tehnologii aveau nevoie de un design extrem și totodată futurist. Materialele folosite precum și tehnologiile de ultimă oră inclusiv cea hibridă, fac din Chimera, un camion state of the art.”

Svempa, renumitul tuner de casa al producătorului Scania

Echipa de la Svempa a început munca la Chimera în urmă cu 5 ani. În toată aceasta perioadă, conceptul a suferit numeroase modificări de proiectare înainte de a deveni un produs final și a trece la următoare etapă, aceea de modificare și ajustare tehnică a motorului.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz a lansat remorcherele Actros și Arocs SLT

„la început, am avut să adoptăm un aspect ușor retro, însă am renunțat la idee treptat, și astfel am ajuns la acest design, unul incontestabil mult mai recent, contemporan din toate punctele de vedere „, a mai declarat Jan Richter.

Scania Chimera, concept truck-ul Svempa de 2190 CP

Chiar dacă Chimera este foarte schimbată față de varianta clasică de design Scania – blocurile optice față și bara au fost reproiectate, având acum un aspect mult mai futurist, iar intreaga siluetă este inspirată din cursele de camioane. Totuși, designerii Svempa au încercat să păstreze cât mai mult din limbajul Scania.

Un deliciu pentru fanii
Întrega echipă de la Svempas este convinsă că acest nou proiect dezvoltat va fi bine primit de fanii Scania din întreaga lume, la fel ca și celelalte concepte de camion produse. „Fanii noștri așteaptă ceva ieșit din comun și pot spune cu mândrie că este exact ceea ce oferim.”

Scania Chimera este echipată cu legendarul motor Scania V8 ce produce maxim 2190 CP

Numele a fost inspirat din mitologia greacă, Chimera (Himera) fiind un monstru închipuit cu trei capete de leu, trup de capră și coadă de balaur ce scuipa foc. Prin alegerea acestui nume s-a încercat pe de-o parte să se inducă ideea de hibrid și forță și totodată o alipire la logo-ul Scania, ce conține capul de grifonul.

Turneu de prezentare
Scania Chimera și-a facut debutul oficial pe data de 27 iunie în cadrul Festivalul Interlaken Trucker & Country din Elveția, ce se desfășoară în perioada 27 și 29 iunie.

După acest festival, Scania Chimera mai poate fi văzută la Elmia Lastbil în Jönköping, Suedia în perioada 20-23 august, pe 9 septembrie la TRANPORTmessa, Gardemoen și între 12 și 14 septembrie la Dyrsku’n, Seljord.

Scania Chimera poate fi vazută la mai multe manifestări dedicate șoferilor și pasionaților de camioane

Svempas nu avea cum să rateze una din cele mai populare evenimente din motorsport, astfel că, în perioada 11 – 12 octombrie aceasta va fi expusă la Le Mans 24 Heures Camions

Specificații Scania Chimera
Motor: Scania V8 16,4 L.
Putere: 1460 CP ce poate fi crescută până la 2.190 CP.
Evacuare: Sistem de 6 turbine Holset și teavă inoxidabilă
Transmisie: Allison cu 6 trepte, modificată
Caroserie: Șasiu Seria P combinat cu elemente Seria R
Greutate: 4.780 kg, datorită cadru din otel inoxidabil tubular.
Ssuspensie: independenta A-link fata, amortizoare duble pe fiecare parte.

Din aceeași categorie...

Back to top button