ȘtiriSustenabilitate

Scania Danemarca oferă posibilitatea clienților de a testa camioane cu biogaz

Scania Danemarca oferă posibilitatea clienților să închirieze pentru teste camioane cu biogaz, cu scopul de a stimula transportul fără combustibili fosili.

„Este ceva putred în Danemarca”, dar de această dată fraza poate fi tratată ca fiind una cu sens propriu. Pentru că vorbim despre biocombustibili formați prin procesul de digestie anaerobă.

Scania Danemarca oferă posibilitatea clienților de a testa camioane cu biogaz

Iar tocmai acest proces ar putea da un nou sens combustibililor și industriei transporturilor. Totul se întâmplă în Danemrca, iar pentru cei care sunt reticenți în ceea ce privește schimbarea, divizia Scania din țara nordică a decis să vină cu un proiect special.

Clienții pot închiria sau testa un camion Scania G410 echipat cu sistem de propulsie care poate funcționa cu biogaz comprimat.

„În Danemarca, doar 0.5% din numărul camioanelor existente funcționează cu gaz. Există un potențial cert de a majora substanțial această cotă. Oferind clienților posibilitatea testării sau a închirierii pe termen scurt a unor astfel de vechiule ar putea duce la schimbări. Vrem să-i lăsăm pe clienți să descopere calitățile acestor camioane și cât de simplu sunt de exploatat”, a declarat Anton Freiesleben, directorul de vânzări al Scania Danemarca.

VEZI ȘI: Flota companiei Girteka Logistics a ajuns la 7.000 de camioane

În prezent, pe teritoriul statului nordic există 17 stații de alimentare cu gaz comprimat, iar singurul combustibil disponibil în aceste stații este biogaz. Iar oficialii Scania spun că prin producția de biogaz, nivelul de CO2 poate scădea cu mai mult de 100%.

Dacă deșeurile organice din agricultură nu ar fi digerate anaerob, acestea ar fi utilizate ca îngrășământ care emit metan, un gaz cu efect de seră mult mai nociv decât CO2-ul.

Camionul pe care Scania îl pune la dispoziție este unul care se potrivește numeroaselor operațiuni de transport din Danemarca. În plus, Scania estimează un cost total de exploatare pentru un cap tractor cu biogaz egal cu cel al unui camion diesel convențional.

Din aceeași categorie...

Back to top button