GreenZone

Scania electrifică logistica dintre Nykvarn și Södertälje

Scania va folosi un camion electric pentru fluxul logistic dintre depozitul din Nykvarn și unitatea sa de producție din Södertälje.

Cursele dintre Nykvarn și Södertälje sunt operate de Ahola Transport, cu un camion de distribuție Scania 25 P. Camionul electric circulă pe această rută între trei și șase ori pe zi.

Scania electrifică logistica dintre Nykvarn și Södertälje

Ahola Transport este un partener de tradiție al Scania. Colaborarea dintre cele două companii s-a extins acum cu primul flux de logistică electrificat pentru uzina din Södertälje.

”Primul noastru camion electric care circulă pe anumite rute este un pas important pentru noi pe drumul spre sustenabilitate, unde propulsia independentă de carburanții fosili și electrificarea sunt vitale”, spune Åke Nyblom, CEO Ahola Transport.

VEZI ȘI: Test cu Scania 25 P, primul camion electric greu din România

Pentru Scania există multe avantaje din operarea unui camion electric al mărcii într-un flux atât de aproape de casă, unde se cunoaște traseul și există o infrastructură funcțională.

”Adunăm atât de multe informații despre fluxurile electrice. Acest lucru deschide un nou domeniu pentru logistică și am învățat ce să luăm în considerare atunci când trecem la transportul electric. Acest proiect pilot este un mod de a ne pregăti pentru atunci când vom crește numărul de camioane electrice, de exemplu cum să optimizăm întregul proces nu doar prin încărcarea pe timp de noapte, ci în timp ce marfa este încărcată și descărcată”, spune Matilda Eriksson, Sustainability Business Developer și Project Manager la Scania.

Din aceeași categorie...

Back to top button