Știri

Scania a început să construiască o fabrică de camioane în China

Scania vrea să își extindă prezența în China și Asia cu o nouă fabrică de camioane, care a început să fie construită în Rugao, provincia Jiangsu, la 150 km nord-vest de Shanghai.

Noua fabrică din China va fi una foarte modernă, bazată pe sistemul modular de producție al Scania, dar și neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Fabrica va produce camioane atât pentru piața chineză, cât și pentru exporturi în alte țări din Asia.

Scania a început să construiască o fabrică de camioane în China

Fabrica va începe producția la finalul anului 2024 sau începutul anului 2025, reducând timpul de livrare a camioanelor pentru clienții din Asia. Aceasta va fi a patra fabrică Scania, după cele din Södertälje (Suedia), Zwolle (Olanda) și São Bernardo do Campo (Brazilia).

Fabrica se va baza pe energie provenită din biogaz și electricitate verde. De asemenea, vehiculele produse la Rugao vor beneficia de cele mai noi tehnologii de reducere a consumului și emisiilor.

VEZI ȘI: Test Scania 460 R Super: Eficiență la superlativ

”Am extins planurile în timpul pandemiei, de aceea începerea construcției a întârziat față de planurile inițiale. În locul unei singure linii de asamblare, am putut cumpăra mai mult teren și vom construi o întreagă fabrică. Mai mult, noile reguli din China ne-au permis să acționăm fără un parteneriat cu un constructor local, astfel încât noua fabrică va fi una 100% Scania”, a declarat Mats Harborn, președintele Scania China Group.

Primul producător european cu fabrică proprie în China

Astfel, Scania va deveni primul producător vestic cu propria fabrică în China. Suedezii au o licență pentru a produce până la 50.000 de vehicule pe an.

Recrutarea și instruirea muncitorilor pentru noua fabrică a început deja. Primii ingineri de producție au ajuns în Suedia la începutul lunii mai. De asemenea, Scania a început o cooperare cu școlile vocaționale și universitățile din Rugao și din orașul învecinat Nantong.

Din aceeași categorie...

Back to top button