Bus

Scania Fencer, o nouă gamă de autobuze urbane, realizată în cooperare cu Higer

După 15 ani de colaborare în segmentul de autocare, Scania extinde parteneriatul cu producătorul chinez Higer și la autobuze urbane, lansând în Marea Britanie noua gamă Fencer.

Scania se bazează în activitățile cu autobuze și autocare pe mai multe parteneriate cu carosieri din întreaga lume. O astfel de colaborare este și cea cu Higer, un carosier din grupul chinez King Long.

Scania Fencer, o nouă gamă de autobuze urbane, realizată în cooperare cu Higer

Parteneriatul s-a vrut inițial unul exclusiv pentru piața locală, dar Higer a devenit cel mai mare exportator de autocare Scania, cu peste 3.000 de modele Touring livrate în peste 50 de țări din lume.

Colaborarea se bazează pe expertiza Higer în privința caroseriilor, în timp ce Scania contribuie cu șasiurile și experiența în vânzări internaționale. Cele două companii au dus acum parteneriatul un pas mai departe, lansând gama de autobuze urbane Scania Fencer.

VEZI ȘI: Scania Gunfighter, tractări cu stil în România

Fencer este o gamă complet nouă de autobuze urbane, care va include în viitor toate versiunile: cu podea joasă, cu intrare joasă, cu 2 și 3 axe, articulate și cu etaj. Gama este dezvoltată și proiectată de Scania și construită de Higer la fabrica sa din Suzhou, pe linia specială dedicată mărcii suedeze.

Prima țară în care se face lansarea este Marea Britanie, dar cu un model fără etaj. Sunt disponibile inițial două versiuni, de 10,9 metri lungime (38 de scaune) sau 12,2 metri lungime (45 de scaune).

Pot fi comandate doar motoare diesel, de 7 litri (280 CP, 1.200 Nm) sau 9 litri (280 CP, 1.400 Nm). Ele sunt cuplate cu o transmisie automată ZF Ecolife 2 cu 6 viteze și retarder integrat. Mai multe specificații pot fi găsite aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button