Camioane

Scania Frostfire, ultima creație a celebrului tuner Svempa

Legendarul designer și tuner de camioane Sven Erik ”Svempa” Bergendahl (82 de ani) a finalizat recent ultima sa creație: Scania Frostfire.

Proiectul Frostfire eră plănuit inițial pentru aniversarea de 50 de ani a motorului Scania V8 din 2019. Termenul a fost însă prelungit de mai multe ori, inclusiv din cauza pandemiei de coronavirus. Dar, după ce privim rezultatul final, putem spune că așteptarea a meritat.

Scania Frostfire, ultima creație a celebrului tuner Svempa

În total, modificarea a necesitat 1.200 de ore de manoperă, 150 de litri de vopsea, dar și 18 straturi de lac. Mai multe poze din perioada lucrărilor pot fi găsite aici.

VEZI ȘI: Șoferul unui Scania R580 a fost prins cu 147 km/h, în Franța

De modificarea caroseriei s-a ocupat compania Aluminumsvets i Östergötland. Combinația de culori a fost aleasă după o vizită la o fabrică de vopsea din Olanda: cabina albastră este completată cu accente în culorile negru și portocaliu, dar mai ales cu un motiv care imită bucăți de gheață.

Din păcate, Frostfire nu este doar cea mai recentă creație a lui Svempa, ci foarte probabil și ultima. ”Cred că va fi ultima mea lucrare majoră. Nu mă retrag total acum, dar acesta ar putea fi ultimul show truck unde personalizarea caroseriei, interiorului și motorului este făcută în întregime de mine. De aceea, acest camion trebuie să-i lase mască pe toți”, spune Svempa.

Din aceeași categorie...

Back to top button