Ecofriendly

Scania G370 6×2 cu panouri fotovoltaice pe plafon

Compania olandeză Van der Linden a achiziționat recent un camion Scania G370 6×2 rigid cu remorcă și a montat pe spațiul de marfă panouri fotovoltaice care vor alimenta sistemul electric.

Deoarece electricitatea nu mai trebuie generată de motorul diesel, acesta lucrează la o turație mai mică. Scania susține că economia de combustibil și de emisii de CO2 obținută prin această soluție este de 5-7%.

Scania G370 6x2 cu panouri fotovoltaice pe plafon

Van der Linden este o companie de logistică de dimensiuni medii, care oferă servicii pentru clienți precum Twinpack și Vegro. Flota companiei a crescut în ultimii doi ani de la 20 la 33 de vehicule.

VEZI ȘI: MAN va testa folosirea de panouri fotovoltaice pe modelul electric eTGE

Noul camion Scania G370 6×2 a fost echipat cu sistemul de panouri fotovoltaice SolarOnTop produs de compania IM Efficiency.

”O condiție importantă a fost ca sistemul să poată fi integrat fără probleme în arhitectura camionului. Am cerut dealerului Scania să confirme compatibilitatea, iar acesta a primit o aprobare de la sediul central din Suedia”, a declarat Frans Zoetmulder, director al transportatorului olandez.

”Căutăm mereu soluții pentru a ne reduce amprenta de carbon. Datorită motoarelor moderne Scania, camioanele noastre pot fi alimentate și cu HVO, dacă doresc clienții. Fiecare camion nou este mai bun și mai economic decât cel mai vechi pe care îl înlocuiește. Ne-am interesat și de tehnologia LNG, dar nu mergem suficient de mult pentru ca aceste camioane să merite investiția”, a mai spus Zoetmulder.

Din aceeași categorie...

Back to top button