
Scania a inagurat astăzi fabrica sa de asamblare a bateriilor de la Södertälje, necesară pentru începerea producției de serie a camioanelor electrice pentru transport regional.
”Sunt extrem de mândru de toți colegii care au contribuit la acest proiect. Obiectivul Scania este de a conduce schimbul către un sistem de transport sustenabil. Cu începerea operațiunilor de asamblare a bateriilor am îndeplinit o condiție necesară pentru accelerarea electrificării”, a declarat Christian Levin, președinte și CEO al Scania și TRATON GROUP.
În 2030, Scania vrea ca 50% din vehiculele produse să fie electrice. Privind spre viitor, toate aplicațiile de transport pot fi electrificate. ”Schimbul către soluțiile electrificate reprezintă cea mai mare transformare din istoria transportului, iar 2023 poate fi anul decisiv. O dovadă este și lansarea acestei investiții de 1,5 miliarde SEK în noua facilitate de asamblare a bateriilor”, a continuat Levin.
În luna aprilie, Scania și Northvolt au prezentat o celulă de baterie dezvoltată în comun, proiectată pentru transportul greu și cu performanțe remarcabile. Celulele sunt produse la gigafactory Northvolt ETT din nordul Suediei, iar din 5 septembrie vor fi asamblate în pachete la noua fabrică de 18.000 mp din Södertälje.
VEZI ȘI: Test cu Scania 25 P, primul camion electric greu din România
Prin localizarea asamblării bateriilor lângă linia de șasiuri din Södertälje, reproiectată în această vară pentru producția de volum de camioane electrice, toate condițiile pentru fluxuri de producție rapide și eficiente sunt îndeplinite. Activitatea de asamblare a bateriilor, deși înalt automatizată, va necesita aportul a 550 de angajați ai Scania.
”În ciuda schimbărilor rapide din industrie, ne menținem promisiunea de a pune întotdeauna clientul pe primul loc. Ca o marcă premium trebuie să livrăm soluții de cea mai înaltă calitate și sustenabile. Noile celule asamblate în module și pachete de baterii aici sunt un exemplu în acest sens. Ele au capacitatea de a alimenta camionul timp de 1,5 milioane de kilometri, adică pe întrega durată de viață”, a spus și Marcus Holm, șef de Producție și Logistică la Scania.