Știri

Scania recunoaște că angajații săi din India au obținut contracte prin mită

Scania a recunoscut recent că angajații săi din India au obținut numeroase contracte cu statul prin dare de mită, în perioada 2013-2016.

O investigație internă a producătorului suedez asupra operațiunilor din India a descoperit dovezi despre comportamentul nepotrivit al angajaților săi, inclusiv al celor din conducere. După știrile prezentate de trei canale media, inclusiv postul public suedez SVT, Scania a admis că angajații săi din India au dat mită pentru a câștiga contracte cu autobuze în perioada 2013-2016.

Scania recunoaște că angajații săi din India au obținut contracte prin mită

Un purtător de cuvânt al Scania a precizat că o anchetă internă a fost începută în 2017. ”Prin comportament nepotrivit înțelegem inclusiv dare de mită, direct sau prin intermediul partenerilor, dar și fals în declarații”, a declarat purtătorul de cuvânt, fără a da alte detalii.

VEZI ȘI: Scania va lansa în curând un nou motor de 13 litri, dezvoltat împreună cu MAN

În urma scandalului, CEO-ul Henrik Henriksson a anunțat că Scania a renunțat la operațiunile cu autobuze urbane din India și și-a închis fabricile din această țară. Henriksson a mai precizat că faptele au aparținut doar câtorva indivizi, care au părăsit între timp compania. De asemenea, contractele cu partenerii implicați în darea de mită au fost anulate.

Conform postului german ZDF, în cel puțin 19 cazuri s-au dat drept mită sume de până la 65.000 de euro, către oficiali ai operatorilor publici de autobuze din India. De asemenea, Scania ar fi falsificat documentele și actele de înmatriculare pentru 100 de camioane, pentru a putea fi vândute companiei de stat care se ocupă de extracția cărbunelui.

Din aceeași categorie...

Back to top button