Camioane

Scania India a lansat o nouă basculantă pentru industria extractivă

Foarte activi pe piețele unde sunt prezenți, suedezii de la Scania au lansat recent o nouă basculantă pentru industria extractivă din India.

Dacă în Europa producătorul suedez din Sodertalje se pregătește de lansarea noii generații de camioane pentru construcții, filiala sa din India a lansat deja o nouă basculantă pentru industria extractivă.

Scania India a lansat o nouă basculantă pentru industria extractivă

Cu un șasiu construit din oțel superior în formă de “U”, rezistent la uzură, respectiv o greutate scăzută a suprastructurii basculabile, noul camion oferă o capacitatea de încărcare mai mare și consumul de carburant îmbunătățit cu până la 5%.

De asememea, stabilitatea basculantei a fost îmbunătățită prin scăderea centrului de greutate.

Este de notorietate faptul că sectorul de minerit din India este una dintre cele mai dure industrii din această țară, astfel că este nevoie de camioane rezistente care pot funcționa în cele mai extreme condiții.

VEZI ȘI: Marea Britanie va construi tuneluri antipoluare pe drumurile aglomerate

Având în vedere acest lucru, noua basculantă pentru industria extractivă a fost testată intens în condiții dure în cadrul minei Saakar Infra Nirman mai bine de 12.000 de ore.

De altfel, suedezii se laudă că noul P 440 8×4 este mai bun decât orice alt produs similar de pe piață, foarte adaptat la mediul extrem din mineritul indian.

Din aceeași categorie...

Back to top button