GreenZone

Scania înființează compania de soluții de încărcare Erinion

Pentru a ajuta clienții în tranziția către transportul electric, Scania anunță că a înființat Erinion, o nouă companie specializată în soluții de încărcare private și semi-publice.

Mișcarea strategică va avea ca rezultat 40.000 de noi puncte de încărcare instalate la locațiile clienților și va consolida oferta de e-Mobilitate a Grupului Scania în viitorul ecosistem de transport.

Erinion va oferi soluții de încărcare la garaj și la destinație, cu scopul de a accelera adoptarea camioanelor electrice și schimbul către un sistem de transport sustenabil. Soluțiile Erinion vor permite clienților să treacă fără piedici la flotele fără emisii și vor ajuta la îndeplinirea obiectivului Scania de a avea 50% din vânzările sale din Europa compuse din camioane electrice, până în 2030.

Studiile din industrie sugerează că încărcarea la sediu va fi principala sursă de energie atât pentru operațiunile pe distanțe scurte, cât și pe distanțe lungi. Ca o completare a rețelelor publice de încărcare, încărcarea la garaj și la destinație oferă o infrastructură dedicată de încărcare la sediul clientului și în alte locații predefinite.

VEZI ȘI: Caracteristicile celor trei grupuri motopropulsoare electrice Scania

Cercetările Scania, validate de programe pilot cu clienții, arată un potențial de economii semnificative de costuri cu soluțiile de încărcare potrivite. Clienții se pot aștepta la reduceri ale investițiilor necesare de până la 50% și economii operaționale de până la 15.000 de euro anual pentru fiecare camion.

Inițial, noua companie își va stabili prezența pe piețele din Suedia, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Franța și Germania. Ulterior va urma extinderea globală. Până în 2030, se estimează că 230.000 de camioane electrice vor circula pe drumurile europene. Pentru a susține această creștere, Erinion plănuiește să instaleze cel puțin 40.000 de puncte de încărcare la locațiile clienților până în 2030.

Din aceeași categorie...

Back to top button