Scania intenționează să reducă producția cu până la 20%

Scania intenționează să reducă producția cu aprox. 20%

Pentru a rămâne competitivă în continuare, Scania a anunțat că intenționează să reducă producția cu aprox. 20%, dar și personalul angajat pe perioadă determinată.

Compania suedeză din Södertalje intenționează să reducă producția cu până la 20% și să concedieze sute de angajați și consultanți cu contract pe perioadă determinată, din cauza cererii scăzute de camioane și autobuze, scrie publicația suedeză Nyteknik.

În primele nouă luni ale lui 2019 comenzile au scăzut cu 8%, în timp ce, în trimestrul al treilea declinul a fost de 11%.

Conform lui Henrik Henriksson, CEO-ul Scania, compania va încheia anul 2019 cu scăderi pe toate piețele importante precum Europa, China, Rusia, Orientul Mijlociu și America Latină. Singura excepție este Brazilia, unde Scania speră că piața va fi stabilă sau va înregistra o creștere.

Aproximativ 1300 de persoane care au fost angajate pe perioadă determinată de 2 ani pentru a gestiona vânzările noului model de camion Scania au părăsit deja organizația.

De asemenea, și în departamentul de producție Scania caută acum alte oportunități de reducere a personalului, însă fără a pierde competențele.

VEZI ȘI: Elflein și-a extins parcul cu 88 de semiremorci Kögel Mega cu 2 axe

”Trebuie să încetinim producția și să o reducem pentru a satisface cererea. Vom produce camioane pentru care am primit comenzi, nu ne bazăm pe speculații”, mai spune Henriksson.

Volumul de producție a fost deja redus în această vară și va scădea încă o dată în luna noiembrie. Scopul este de a reduce producția cu până la 20%.

Accentul este pus pe imagine și satisfacția clienților după o perioadă de cerere ridicată, care pentru Scania s-a caracterizat printr-o cota de piață de 19% în Europa.

”Cota de piață pe care o avem acum este istoric extrem de ridicată și, dacă vom apăra poziția prețurilor noastre, vom pierde puțin acolo”, spune Henriksson.

Sărbători de Crăciun prelungite
Scania are un sistem pentru angajați, care îi permite să reducă producția în perioadele mai dificile, fără a fi nevoită să facă disponibilizări din zona de producție.

”Înseamnă, de exemplu, că putem prelungi sărbătorile de Crăciun. Este probabil adesea apreciat și de angajați”, explică Heriksson.

În declinul profund al anilor 2008-2009, Scania a coborât producția la patru zile lucrătoare pe săptămână pentru a-și păstra competența.

Va fi revizuit portofoliu de produse
Programul Scania pentru investiții în cercetare și dezvoltare este, de asemenea, afectat de declin, potrivit lui Henriksson.

”Scania își va revizui portofoliul de produse și servicii noi, respectiv își va adapta nivelul de ambiție”, sșune șeful Scania.

Acesta a adăugat că acest lucru se va realiza în același timp în care Scania va conduce programele de electrificare și va îndeplini angajamentele în ceea ce privește dezvoltarea de platforme tehnologice față de alte companii din grupul TRATON.

”Va fi un compromis dificil, pentru a ne asigura că putem răspunde, dar totuși să ne asigurăm că ne putem păstra leadership-ul tehnologic”, a mai spus CEO-ul companiei suedeze.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.