Camioane

Scania introduce cabine R și S mai lungi cu 27 de centimetri

Scania va oferi din acest an cabine premium din gamele R și S mai lungi cu 27 cm. Acestea se adresează în primul rând șoferilor de distanțe lungi, care au nevoie de spațiu mai mare.

De asemenea, noile cabine R și S mai lungi produse de Scania oferă oportunități pentru alte aplicații, precum spațiu pentru echipaje, școli de șoferi sau camioane de recuperare cu locuri pentru pasageri. Cabinele vor fi fabricate în exclusivitate de Laxå Special Vehicles, o sucursală a Scania.

Scania introduce cabine R și S mai lungi cu 27 de centimetri

”Odată cu introducerea cabinelor CR23 și CS23, Scania ridică și mai sus ștacheta pentru camioanele din gama de vârf. Vom încorpora câteva dintre elementele esențiale ale cabinei Scania CrewCab în cabinele premium din seriile R și S. Făcând asta, adăugăm spațiu generos care aduce confort în plus și deschide calea către o multi­tudine de soluții creative”, a declarat Stefan Dorski, șeful diviziei de camioane a Scania.

Decizia de a oferi cabine mai lungi, construite în serii mici, se bazează pe o cerere continuă a câtorva piețe, pentru cabine cu o lungime mai mare. Seria S, cu podeaua sa plată, este deja lăudată pentru spațiul generos. Prin creșterea lungimii, aceasta va deveni cabina de vis pentru șoferii de cursă lungă, care își petrec multe nopți departe de casă. De exemplu, aceștia se pot folosi de patul extensibil de la Scania, lat de 100 cm, fără să fie nevoiți să îl strângă.

VEZI ȘI: Scania a câștigat pentru a cincea oară consecutiv testul Green Truck

Cabinele mai lungi CR23 și CS23 pot fi comandate cu ambele înălțimi, N și H. Dacă obiectivul îl reprezintă scaune adiționale pentru pasagerii, atunci Scania CrewCab rămâne soluția principală.

Adăugarea a 27 centimetri la lungimea inițială de 200 cm (măsurată de la pedale la peretele din spate) reprezintă o creștere cu 13% a spațiului interior.

Primele livrări către clienți sunt programate a avea loc în al treilea trimestru al anului 2021.

”Planul Scania este de a omologa aceste cabine în ultimul trimestru al acestui an. Unele țări vor omologa mai devreme aceste vehicule, doar pentru piețele respective”, a mai spus Dorski.

Din aceeași categorie...

Back to top button