InfoTechSigurantaȘtiri

Scania introduce în premieră absolută airbag-urile tip cortină la camion

Odată cu lansarea noii generații de camion, Scania va introduce în premieră mondială airbag-urile laterale tip cortină în caz de răsturnare, acestea urmând să fi integrate în plafon, deasupra ușilor.

Airbag-urile laterale tip cortină oferă o protecție semnificativ îmbunătățită atât pentru șofer cât și pasagerul din dreapta, în cazul unei răsturnări, una dintre cele mai grave tipuri de accidente rutiere de camion.

Utilizarea centurii de siguranță este esențială pentru a permite sistemelor de siguranță să-și facă treaba și, de asemenea, pentru a nu permite proiectarea șoferului în afara cabinei în cazul unui accident rutier.

Scania introduce în premieră absolută airbag-urile tip cortină la camion

Airbag-urile laterale de tip cortină ce vor fi introduse pe noua generație de camion Scania – în special, atunci când sunt combinate cu airbag-ul de pe volan și dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță, oferă șoferului și pasagerului din dreapta o șansă mai mare de a supraviețuii unei răsturnări în timpul unui accident rutier, consecințele fiind mult mai puțin severe decât în orice alt camion. Cel puțin, asta susțin suedezii, iar la capitolul ăsta, ca vorbim de ei sau Volvo Trucks îi cam credem pe cuvânt.

VEZI ȘI: Ungaria și Italia impun și ele salariul minim în transporturi

Scania a dezvoltat pentru noua generație de camion atât sistemele active cât și pasive de siguranță, introducând o serie de noi măsuri care să-i protejeze pe cei care călătoresc în cabină. Prin introducerea airbag-uri laterale de tip cortină în caz de răsturnare, Scania consideră că ar putea exista o reducere semnificativă a proporției de șoferi profesioniști uciși în accidente rutiere.

Unul dintre motivele comune în cazul răsturnării camioanelor este că șoferul este obligat să efectueze o manevră de evitare a un vehicul din sens opus sau a unui obstacol pe sensul său de mers.

Dacă camionul iese de pe drum, rareori există suficientă capacitate portantă, motiv pentru care camionul se poate răsturna pe o parte sau chiar rostogolii la viteze mai mari. Sistemele avansate cu senzori determina când și dacă este cazul ca airbag-urile laterale de tip cortină în caz de răsturnare, precum și orice alt airbag să fie acționate.

După cum bine v-am informat, cea mai nouă generație de camion Scania va fi lansată online, în seara zilei de 23 august.

Lansarea poate fi urmărită online pe www.scania.ro. După cum v-am informat ziua de 23 august o dedicam integral atât pe site cât și în social media lansării celui mai nou camion Scania.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button