ȘtiriTop News

Scania introduce sistemul opțional Mirror View Camera

În afară de noile motoare, Scania a prezentat astăzi și noi opțiuni, printre care și sistemul de camere video Scania Mirror View Camera (SMVC).

Scania este al patrulea producător european de camioane care introduce posibilitatea echipării cabinelor cu sisteme de camere video, în locul oglinzilor clasice.

Scania introduce sistemul opțional Mirror View Camera

Sistemul folosit de Scania are însă unele particularități față de cele introduse deja de Mercedes, DAF și MAN. În primul rând, brațul camerelor nu mai sunt plasate deasupra ușilor, ci pe uși, imediat sub geamul lateral.

”Prin plasarea camerelor pe ușă, conexiunea dintre ce vede camera și ce vede șoferul pe ecran devine mult mai naturală și instinctivă”, susține Peter Hellberg, Product Manager la Scania Accessories.

De asemenea, porțiunea pentru imaginile cu unghi larg sunt prezentate sus, la fel ca la oglinzile suedezilor. Mercedes și DAF prezintă aceste imagini în partea de jos, iar MAN folosește ecrane mai late, care arată tot timpul o imagine mai largă.

VEZI ȘI: Noile motoare Scania de 13 litri: până la 560 CP și consum mai mic cu 8%

Un camion cu sistemul Scania Mirror View Camera va oferi o vizibilitate îmbunătățită în jurul cabinei, avantaj resimțit mai ales în intersecțiile înguste și zonele urbane aglomerate. Ecranele cu diagonală de 12,3 inchi, de înaltă rezoluție, îi permit șoferului să obțină informații detaliate fără a-și muta prea mult privirea.

Șoferul va putea vedea mereu capătul combinației în imaginile din ecrane. Pe înserat și noaptea, camerele vor îmbunătăți vizibilitatea, fără a deveni deranjante: sistemul este capabil să atenueze luminile directe care vin din spate.

Designul brațelor oglinzilor (care pot fi vopsite în culoarea caroseriei) a fost testat intensiv în tunelul aerodinamic, pentru a minimiza frecarea cu aerul. Brațele sunt pliabile și au o streașină care împiedică stropirea cu apă în timpul ploii. De asemenea, lentilele sunt încălzite pentru a putea funcționa optim în condiții de ceață, ninsoare sau îngheț.

Sistemul SMVC poate fi montat și ulterior, pe majoritatea camioanelor Scania de ultimă generație.

Scania introduce sistemul opțional Mirror View Camera

Din aceeași categorie...

Back to top button