Camioane

Scania introduce un panou de informații digital

Scania introduce camioane și autobuze cu un panou de informații digital complet digital, bazat pe o arhitectură electronică modulară și însoțite de o serie de noi caracteristici de siguranță.

Noul panou de informații digital digital Smart Dash deschide calea pentru servicii digitale, siguranță sporită și experiențe de utilizare îmbunătățite pentru clienții și șoferii Scania:

Scania introduce un panou de informații digital
  • asistență digitală zilnică fără întreruperi pentru șoferi și operatori, împreună cu soluții precum My Scania și Scania Driver App
  • noua arhitectură a sistemului electric respectă noul regulament general de siguranță al UE și noile reglementări ONU privind securitatea cibernetică
  • permite actualizări Over The Air, eventual prin conexiuni 5G super-rapide
  • interfață om-mașină (HMI) îmbunătățită – soluția Smart Dash este esențială pentru concentrarea sporită a Scania pe siguranță.

”Ceea ce clienții noștri vor experimenta în vehiculele echipate cu Smart Dash este partea palpabilă nivelului următor în ceea ce privește digitalizarea, conectivitate și siguranță. Totul se rezumă la a permite utilizatorilor experiențe remarcabile atunci când combinăm vehiculele Scania cu serviciile și soluțiile noastre digitale”, spune Stefan Dorski, șeful Scania Trucks.

Smart Dash a fost dezvoltat în conformitate cu sistemul modular Scania pentru soluții digitale personalizate. Sistemul vine în diferite versiuni de performanță, dar toate au o structură comună, oferind o coexistență perfectă cu alte soluții digitale ale mărcii, precum My Scania sau Scania Driver App.

VEZI ȘI: Christian Levin rămâne șeful Scania până în 2029

Noile reglementări ale UE privind siguranța vor face obligatorii diferite caracteristici orientate spre siguranță pentru vehiculele comerciale grele începând cu iulie 2024. Regulamentele UNECE R155 și R156 se vor aplica și tehnologiilor de securitate cibernetică, având ca scop prevenirea și diminuarea manipulării vehiculelor.

Scania a dezvoltat o nouă arhitectură a sistemului electric, comună atât pentru camioane, cât și pentru autobuze. Această nouă arhitectură permite o comunicare mai inteligentă și mai rapidă și securitate cibernetică la un nivel și mai ridicat.Scania introduce un panou de informații digital

”Aceste noi cerințe coincid cu ambiția noastră de a crea o arhitectură orientată spre soluții, care să sprijine clienții noștri în călătoria lor spre digitalizare. Următorul nivel de experiențe premium în industria de camioane se va concentra foarte mult pe tipul de funcționalitate conectată în și în jurul camionului. Actualizările over-the-air și serviciile inteligente la cerere vor crea noi oportunități pentru clienții Scania și vor face operațiunile lor mai sigure și mai profitabile, cu timp de disponibilitate și eficiență crescute”, spune Dorski.

Diferitele versiuni Smart Dash vor înlocui soluțiile actuale Scania și pot fi comandate acum pentru camioanele care vor fi produse la începutul anului 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button