GreenZone

Scania investește în producția de oțel ”ecologic”

Scania a decis să investească în compania H2 Green Steel (H2GS), care își propune să producă începând din 2024 oțel ”ecologic”, cu energie bazată pe hidrogen.

Deoarece fiecare camion conține aproximativ 5 tone de oțel, aceasta este o metodă de a reduce emisiile totale de CO2 ale producătorului de vehicule comerciale. H2GS va construi o fabrică nouă, în Boden (nordul Suediei), în care emisiile de CO2 pe tona de oțel produsă pot fi reduse cu 95%. Producția de oțel se va baza pe hidrogen gazos, produs cu electricitate provenită de la hidrocentrale și turbine eoliene.

Scania investește în producția de oțel ”ecologic”

Parteneriatul urmează modelul celui cu producătorul de baterii Northvolt. Scania va investi în H2GS încă din faza de start-up. Cele două companii vor deveni parteneri strategici, iar colaborarea va cuprinde și dezvoltarea produselor, procesul tehnologic, strategiile de reciclare și logistica.

VEZI ȘI: Scania 540 S s-a impus în două teste comparatative de consum în Germania

”Acest parteneriat va consolida poziția Scania ca lider în tranziția către un transport sustenabil. Prin utilizarea de oțel ecologic la producția camioanelor, Scania va face un pas uriaș în drumul spre decarbonizare”, a declarat Anders Williamsson, responsabilul Scania pentru negocierile cu H2 Green Steel.

H2GS plănuiește începerea producției la noua fabrică în 2024. Fabrica din Boden va produce aproximativ 90% dintre diferitele tipuri de oțeluri la calitatea solicitată de Scania. Producătorul de camioane a anunțat că parteneriatul nu este unul exclusiv și că va continua să cumpere oțel și din alte surse.

Din aceeași categorie...

Back to top button