Camioane

Scania își extinde gama de camioane electrice

Scania își extinde oferta de camioane electrice cu noi motoare electrice, configurații de axe, alternative de cabine și prize de putere.

Gama Scania de camioane electrice este acum departe de oferta inițială, în care puteau fi configurate doar cele mai uzuale modele. În prezent, oferta producătorului suedez acoperă o paletă largă de aplicații și operațiuni, iar clienții cu diferite nevoi pot aștepta propriile soluții personalizate.

Noile componente și soluții introduse de Scania vizează în special segmentele de distribuție și construcții. Axa tandem pentru camioane BEV 6×4 înseamnă că basculantele, camioanele cu cârlig, mixerele de beton și alte aplicații bazate pe camioane rigide pot fi configurate fără a sacrifica puterea de tracțiune sau capacitatea de încărcare. Acestea merg mână în mână cu noile soluții pentru prizele de putere ce alimentează suprastructurile.

În plus, sunt introduse două versiuni de putere ale mașinii electrice EM C1-2, de 210 kW (285 CP) și 240 kW (326 CP), foarte potrivite pentru camioanele de uz municipal. Din punct de vedere fizic, EM C1-2 este mai scurt decât frații săi mai puternici, eliberând spațiu pentru baterii și/sau echipamente, precum picioare de sprijin.

VEZI ȘI: 550 km cu un camion electric Scania, la temperaturi negative

Noul motor este potrivit pentru multe aplicații mai ușoare, combinând greutatea redusă cu puterea mare, cuplul din belșug și transmisia lină a puterii cu două trepte de viteză. Pentru camioanele tipice de distribuție apar indicative precum Scania 21 P (pentru versiunea de 210 kW) și Scania 24 P (pentru cea de 240), care se alătură în ofertă deja existentului Scania 25 P.

”Practic, noul motor electric este echivalentul motorului diesel de 9 litri. Se potrivește unui număr mare de operațiuni, fiind ușor și flexibil, dar și puternic. Are un singur magnet permanent, două viteze și un cuplu mare pentru mărimea sa”, a declarat Fredrik Allard, șeful departamentului E-mobility al Scania.

Noile camioane pot fi configurate cu baterii de 416 sau 624 kWh, care oferă autonomii de până la 520 km pentru versiunile de 29 de tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button