GreenZoneȘtiri

Scania livrează alte șapte camioane hibride cu pantograf în Germania

Scania va livra alte șapte camioane hibride cu pantograf în Germania, acestea urmând să fie utilizate pe noul segmentul de autostradă electrificată, de lângă Frankfurt.

Autoritățile germane au anunțat că vor prelungi cu aproximativ șapte kilometri segmentul de autostradă electrificată de pe A5, până la sfârșitul lui 2022. După finalizarea lucrărilor, porțiunea electrificată va avea o lungime totală de 17 kilometri, din care doisprezece kilometri în direcția Darmstadt și la cinci kilometri spre Frankfurt.

Scania livrează alte șapte camioane hibride cu pantograf în Germania

Ca urmare a acestei extinderi, Scania va livra alte camioane hibride cu pantograf, care vor fi utilizate pe această nouă secțiune. Ca și în cazul primelor cinci, cele șapte camioane care urmează a fi livrate vor fi operate de mai mulți clienți diferiți. În timpul testelor, Scania gestionează întreținerea camioanelor și colectarea datelor de la vehiculele de test.

Cu 135.000 de vehicule zilnic, inclusiv 14.000 de camioane, autostrada A5 este una dintre cele mai aglomerate și mai poluate secțiuni de drum din Germania.

În acest moment, în Germania există trei proiecte pilot de testare a camioanelor hibride cu pantograf pe autostrăzi electrificate.

VEZI ȘI: Șoferii de camion trebuie să prezinte o declarație la intrarea sau ieșirea din Belgia

Segmentul de pe A5 este unul dintre acestea. Un al doilea segment este cel de pe autostrada A1, de lângă Lübeck, în Schleswig-Holstein, unde, comaonia Bode testează deja un camion Scania R 450 Hybrid cu pantograf. Al treilea segment va fi construit în acest an pe drumul federal B462 în Baden-Württemberg. Pe aceste trei segmente de test, vor circula în total 22 de camioane hibride cu pantograf, toate furnizate de Scania.

Dezvoltat de Siemens, sistemul de electrificare utilizat pe aceste segmente de drum permite camioanelor cu pantograf să ruleze 100% electric la viteze de până la 90 km/h.

Conform mai multor studii, electrificarea drumurilor cu linii aeriene reprezintă o alternativă care poate reduce semnificativ emisiile de CO2.

Din aceeași categorie...

Back to top button