BusȘtiri

Scania NXT, conceptul electric și autonom pentru transport persoane și mărfuri

Scania a prezentat conceptul electric și autonom Scania NXT, care va putea fi folosit atât pentru transportul persoanelor, cât și pentru livrările de mărfuri, în funcție de necesitățile clienților.

Scania NXT, conceptul electric și autonom pentru transport persoane și mărfuri

Inginerii Scania spun că pentru dezvoltarea conceptului Scania NXT au preluat ADN-ul companiei și l-au dus la un nou nivel pentru a putea arăta lumii cum văd ei viitorul în acest domeniu.

Orașele reprezintă catalizatorul schimbărilor în transportul urban, iar multe dintre metropole sunt nevoite să vină cu măsuri drastice din cauza poluării. Iar cu Scania NXT, această grijă este înlăturată mulțumită sistemului electric de propulsie.

„Scania NXT este o viziune a viitorului pentru transportul în orașe. Multe dintre aceste tehnologii nu au ajuns încă la maturitate, dar pentru noi a fost important să construim un concept pentru a demonstra vizibil și tehnic că există idei care pot fi duse la bun sfârșit și puse în practică”, a declarat Henrik Henriksson, președintele și CEO al Scania.

Conform oficialilor Scania, modulele de propulsie pot fi instalate atât pe un autobuz, cât și pe un camion sau utilitară de distribuție. Indiferent de soluția aleasă, clienții și cetățenii vor avea beneficii.

VEZI ȘI: Continental își mărește portofoliul de curele de transmisie dedicate camioanelor și autobuzelor

Dar pentru ca aceste transformări să fie vizibile și mai mult, infrastructura necesită un impuls masiv atât din partea producătorilor, cât și din partea companiilor implcate în viețile populației.

În prezent, fluxurile din orașe sunt departe de a fi optimizate, deoarece bunurile sunt livrate în timpul orelor de vârf de dimineață, în timp ce majoritatea oamenilor sunt, de asemenea, în mișcare. Între timp, transportul comercial este în mare măsură interzis de centrele orașelor în timpul nopților când oamenii dorm.

„Scania nu va putea reprograma întreg sistemul de transport din orașe. Dar ce putem face este să inspirăm schimbarea, iar aceasta a fost ideea din spatele conceptului NXT”, a completat oficialul Scania.

Din aceeași categorie...

Back to top button