Scania oprește producția în Suedia, Olanda și Franța din cauza pandemiei de coronavirus

Scania oprește producția în Suedia, Olanda și Franța din cauza pandemiei de coronavirus
Scania oprește producția din Europa din cauza perturbărilor majore care au apărut în lanțul de furnizori și logistică, generate de pandemia de coronavirus.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap întregul lanț de aprovizionare din Europa cu materii prime, componente și bunuri, iar Scania este una din companiile care resimte din plin acest lucru.

Scania oprește producția în Suedia, Olanda și Franța din cauza pandemiei de coronavirus

Din cauza lipsei de componente și a perturbărilor majore care au apărut în lanțul de furnizori și logistică ca urmare a pandemiei de coronavirus în Europa, producătorul suedez de camioane Scania a luat decizia de opri producția fabricile din Suedia, Olanda și Franța, începând cu 25 martie.

Scania este în dialog strâns cu reprezentanții sindicali ai lucrătorilor din țările afectate de oprirea planificată a producției, pentru a aborda în comun situația.

„Managementul companiei și ai angajaților apreciază foarte mult măsurile de susținere puse la dispoziție în țările în care personalul nostru va lipsi temporar de muncă”, spune Henriksson.

VEZI ȘI: România a introdus o derogare temporară la timpii de condus și odihnă

În prezent, Scania se așteaptă să reia producția în două săptămâni.

Totuși, Henrik Henriksson, CEO Scania, dă asigurări transportatorilor, vitali pentru a ține economia europeană în mișcare, că atelierele de service ale companiei și centrele de piese își vor continua operațiunile.

În ceea ce privește operațiunile Scania din America Latină, care reprezintă aproximativ o cincime din volumul de producție al suedezilor, continuă conform planificării.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.