BusȘtiri

Scania prezintă îmbunătățirile pentru gama de autobuze urbane Citywide

Scania a pregătit o serie de îmbunătățiri pentru gama de autobuze uraben Citywide. Conform producătorului nordic, toată gama va oferi un consum redus de carburant, posibilitatea transportării mai multor pasageri și confort sporit.

Liderul acestei game va fi modelul echipat cu baterii și care completează portofoliul motorizărilor convenționale.

Scania prezintă îmbunătățirile pentru gama de autobuze urbane Citywide

„Noua gamă Scania Citywide promite un consum mai mic de carburant, creșterea capacității de transport, un comportament dinamic superior vechii versiuni și în același timp confort sporit atât pentru pasageri, cât și pentru șofer. Ținta noastră
fost să dezvoltăm un autobuz care să ofere mai mult spațiu și care să fie mai ușor. Pentru a încerca să reducem încălzirea globală trebuie să venim cu soluții care să-i facă pe utilizatori să renunțe la mașinile personale”, a declarat Anna Carmo e Silva, directorul departamentului de autocare și autobuze din cadrul Scania.

Mulțumită unor motoare montate acum în partea laterală, versiunea de 12 metri a fost echipată cu încă trei scaune amplasate după puntea spate. În același timp, puntea față poate suporta o masă totală mai mare, motiv pentru care au fost montate încă două scaune.

Astfel, în funcție de versiunea comandată, Scania Citywide va putea transporta până la 100 de pasageri.

Versiunea echipată cu motorul diesel de 7 litri, cea mai comună alegere, promite acum un consum mai mic cu până la 8%. Această îmbunătățire a fost obținută mulțumită introducerii unei funcții start/stop și a unei transmisii revizuite.

Pentru autobuzele care sunt utilizate în zonele limitrofe ale orașelor și pe rute extraurbane, clienții vor putea îmbunătăți și mai mult consumul datorită sistemului Cruise Control cu Active Prediction.

VEZI ȘI: Compania Blok ‘N’ Mesh și-a mărit flota cu 26 de camioane MAN

Odată cu aceste modificări, Scania a pregătit câteva îmbunătățiri și la interior. Conform producătorului nordic, Scania Citywide va fi echipat cu scaune cu tapițerii în naunțe noi, cu un plafon restilizat și cu geamuri ceva mai mari.

Nu doar pasagerii se vor bucura de mai mult confort, ci și șoferul. Scania a pregătit un scaun mai confortabil, o zonă de lucru și mai ergonomică, mai mult spațiu pentru picioare și o vizibilitate sporită.

Din aceeași categorie...

Back to top button