Siguranta

Scania propune un pachet de siguranță, pentru monitorizarea unghiurilor moarte

O combinație de radare face ”vizibil” fiecare centimetru al camionului pentru șofer.

Pentru a crește și mai mult siguranță în trafic, Scania propune un pachet format din sistemul de monitorizare a unghiului mort „Scania Side Defender II”, introdus în 2019, și cel de asistență la mersul înapoi „Scania Preview Sentry Radar”, ambele dezvoltate în parteneriat cu Preco Electronics.

Combinarea celor două sisteme de siguranță oferă șoferului o imagine de ansamblu mult mai bună în perimetrul imediat al camionului și oferă o siguranță suplimentară în traficul rutier.

Scania propune un pachet de siguranță, pentru monitorizarea unghiurilor moarte

Conform producătorului din Södertälje, sistemul „Scania Side Defender II” este capabil să detecteze atât pietonii și bicicliștii, categorie cunoscută sub numele de utilizatori vulnerabili ai drumurilor, cât și vehiculele aflate în unghiul mort.

„Scania Side Defender II” detectează obiecte aflate în mișcare în zona unghiului mort, atunci când camionul virează (viteze de până la 30 km/h) sau schimbă banda (viteze peste 30 km/h). Obiectele staționare, cum ar fi indicatoarele rutiere, barierele de impact și vehiculele parcate nu declanșează niciun semnal de avertizare. Datorită tehnologiei radar, sistemul detectează optim chiar și în condiții de vizibilitate redusă. În plus, Scania Side Defender II îndeplinește cerințele IP69K.

Scania propune un nou pachet de siguranță, care elimină unghiurile moarte

Este bine de știut că „Scania Side Defender II” este o soluție retrofit, disponibilă atât pentru autotractoare, cât și pentru autoșasiuri. De asemenea, sistemul de asistență la virare este disponibil și cu GPS, astfel că, nu mai este necesară o conexiune via CAN bus.

VEZI ȘI: Scania Gunfighter, camionul de tractări al companiei AB Star 

„Scania Preview Sentry Radar” detectează obiecte de până la 6 metri lungime și 3 metri lățime și persoane aflate în spatele vehiculului. Sistemul are capacitatea de a identifica locația și viteza a până la 16 persoane sau obiecte în același timp. Acesta este disponibil doar în combinație cu „Scania Side Defender II”.

În România, pachet de siguranță este disponibil prin intermediul Scania România și poate fi montat retrofit.

Scania propune un pachet de siguranță, disponibil inclusiv retrofit
În plus, un sistem de camere video poate fi adaptat pentru o vizibilitate și mai bună din cabina.

Din aceeași categorie...

Back to top button