Scania a pus in functiune o noua sectie de grunduire cu pulbere

Scania a pus in functiune o noua sectie de grunduire cu pulbere

Scania a pus in functiune, recent, cea mai noua sectie de grunduire pe baza de pulbere in cadrul fabricii din Oskarshamn, Suedia. Odata cu lasarea noului atelier de grunduire, capacitatea tehnica de productie a constructorului suedez pentru Europa va creste de la 60.000 la 80.000 de cabine vopsite anual.

Noului atelier de grunduire are o suprafata totala de 5.000 mp iar lucrarile de constructie a inceput in 2012, acestea fiind finalizate la sfarsitul lui 2014. In cadrul unitatii de productie, inainte de procesul de grunduire, cabinele trec prin mai multe procese de pre-tratate, acestea fiind degresate alcalin, fosfatate, clatire si uscare.

Scania a pus in functiune o noua sectie de grunduire cu pulbere

Grunduirea cu pulbere este o metoda cu un impact foarte redus asupra mediului, deoarece nu utilizeaza solventi. La fabrica Scania din Oskarshamn, aceasta metoda a fost introdus in urma cu 20 de ani, iar de atunci a fost dezvoltata si perfectionata continuu. In cadrul celei mai noi sectii, doar doua procente din pulberea folosita in cadrul procesului de grunduire se pierde.

Cabinele care sunt produse in Oskarshamn sunt livrate la trei fabrici de asamblare Scania, aflate in Suedia, Olanda si Franta. Capacitatea de productie Scania din Oskarshamn are aproximativ 2.000 de angajati, operatiunile fiind organizate in cinci ateliere de lucru diferite: stantare tabla, tinichigerie, grunduire, vopsire finala si asamblarea.

Follow #infotrucker