CamioaneFeaturesȘtiri

Scania R 520 V8 Streamline “Crown Edition” sau cum spune Scania adio actualei Seria R

După șapte ani în care Seria R a primit mai multe îmbunătățiri și produsă în câteva ediții speciale, producătorul suedez de camioane din Sodertalje a decis că este timpul să-și ia adio de la acest model, însă nu înainte de a mai lansa o ediție specială, Scania R 520 V8 Streamline “Crown Edition”.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Scania se pregătește intens să lanseze noua Serie R, cel mai probabil la mijlocul acestui an, unul special pentru producătorul suedez, ce marchează 125 de ani de activitate. Cea mai recentă ediția specială “Crown Edition” marchează astfel sfârșitul unei ere glorioase și începutul uneia noi, în care viitorul model de top al suedezilor trebuie să facă față provocărilor dar mai ales să ducă mai departe gloria Grifonului.

Ediția specială “Crown Edition” vine cu elemente distinctive la fel ca și celelalte ediții speciale lansate anterior precum Dark Amber, Black Amber, Blue Stream sau Red Passion. Din clipul publicat pe Youtube se poate distinge în primul rând faptul că Scania R 520 V8 Streamline “Crown Edition” este echipată cu o cabină Topline vopsită într-o culoare specială iar pe lateralele acesteia găsim câteva linii ce conturează formele cabinei precum și numele ediției pe uși. În plus, Scania R 520 V8 Streamline „Crown Edition” este echipată cu jante Alcoa Dura Bright Evo. În ceea ce privește grupul propulsor, cea mai nouă ediție specială Scania are un motor V8 de 16. 4 litri ce respectă normele de poluare Euro VI și produce 520 CP și 2.700 Nm la 1.300 rpm. Din păcate, în acest moment despre interior nu putem spune foarte multe, însă ne putem imagina că acesta este unul foarte bine echipat, având în vedere tipul de cabină folosit.

Scania R 520 V8 Streamline “Crown Edition” sau cum spune Scania adio actualei Seria R

Lansarea noii Scania Seria R este așteptată să se întâmple la mijlocul acestui an. Camioanele noii generații au fost surprinse în teste la clienții companiei suedeze în mai multe colțuri din Europa.

VEZI ȘI: Noua Scania R mai putin camuflata pe drumurile publice din Europa

Până atunci însă, n-avem decât să ne bucurăm de o nouă ediție specială “Crown Edition” și să sperăm că cel puțin o unitate ajunge și în România. Pentru informații suplimentare despre modelele actuale ale Scania vă rugăm să accesați – scania.ro

Vom reveni cu informații suplimentare în momentul în care acestea vor fi dispinibile pentru presă.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button