EconomicȘtiri

Scania reacționează față de amenda record dată de UE

După MAN, Scania, a doua marcă deținută de Volkswagen, este și al doilea producător de camioane care iese cu o declarație publică după ce Uniunea Europeană a aplicat o amendă record de aproape 3 miliarde de euro mai multor producători de camioane europeni.

Scania Group este în continuare investigată de Comisia Europeană, asta după ce sudezii au refuzat să colaboreze în cadrul anchetei derulate. De altfel, suedezii au contestă punctul de vedere al CE, dar în același timp își fac provizii pentru o eventuală amendă.

Scania, împreună cu un număr de cinci alți producători de camioane europeni a fost investigată de către Comisia Europeană cu privire la schimbul necorespunzătoare a informațiilor în aceștia și participarea la o înțelegere legată de preț în perioada 1997-2011.

Scania reacționează față de amenda record dată de UE

Declarația Comisiei Europene privind obiecțiile și recente evoluțiile din cadrul anchetei, au făcut-o pe Scania să-și facă provizii financiare cu scopul de a acoperi o posibilă amendă, în conformitate cu principiile contabile relevante și având o abordare prudentă.

Deși Comisia Europeană susține contrariul, Scania a cooperat pe deplin cu Comisia Europeană în cursul anchetei. Cu toate acestea, Scania contestă opinia Comisiei conform căreia compania suedeză s-a implicat într-un acord paneuropean cu alți producători în ceea ce privește prețurile de vânzare.

VEZI ȘI: Codului de Conduită al MAN vinovat pentru denunțarea cartelului

Mai mult, conform suedezilor, Scania nu a întârziat introducerea unor noi motoare conforme cu Legislația Uniunii Europene privind emisiile.

Astfel, producătorul din Sodertalje a decis să-și exercite pe deplin dreptul la apărare în cadrul anchetei în curs de desfășurare. Provizia de 3.8 miliarde de coroane suedeze vor avea un impact asupra venitului operațional în al doilea trimestru al anului 2016.

Scania va publica raportul intermediar pentru perioada ianuarie-iunie, pe 28 iulie 2016.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button