Industry 4.0

Scania se reorganizează pentru a se adapta la noile tehnologii și modele de business

De la 7 mai, Scania se reorganizează în două divizii, care se vor ocupa de operațiunile industriale, respectiv cele comerciale. O altă noutate este unitatea Mobility Solutions.

Departamentele de Cercetare și Dezvoltare, Producție și Logistică și Achiziții se reunesc într-o organizație puternică: Industrial Operations. Pe partea comercială, rețeaua de vânzări și service a fuzionat cu operațiunile de finanțare pentru clienți, noua organizație purtând numele Commercial Operations.

Scania se reorganizează pentru a se adapta la noile tehnologii și modele de business

De asemenea, s-a înființat o nouă unitate, Mobility Solutions, care reunește Autonomous Solutions și LOTS Group, o subsidiară deținută în proporție de 100%. Ambele operează cu un model de afaceri bazat mai mult pe servicii și cu clienți diferiți de cumpărătorii tradiționali de vehicule grele.

”Facem un pas uriaș în transformarea Scania pentru viitor și un sistem de transport sustenabil. Am mai făcut schimbări majore și în trecut, precum modularizarea și optimizarea fluxurilor. Acum ne vom concentra și mai mult pe flexibilitate și un ritm rapid în dezvoltarea afacerii”, a declarat Christian Levin, președinte și CEO al Scania.

VEZI ȘI: Scania va livra 15 autogunoiere electrice în Copenhaga

Scania se reorganizează și în Comitetul Executiv. Anders Williamsson, fost vicepreședinte executiv și șef de Achiziții, va conduce organizația Industrial Operations. Organizația Commercial Operations va fi condusă de Mats Gunnarsson, fost director regional în America. Departamentul Mobility Solutions este condus de la 1 aprilie de Martin Lewerth, fost director al LOTS Group. Toți trei vor fi și vicepreședinți executivi ai Scania.

Comitetul Executiv este completat de alți trei vicepreședinți executivi: Alexander Vlaskamp, șef de Vânzări și Marketin, Helle Bay, șeful deparatmentului Oameni și Cultură (noul nume al departamentului de Resurse Umane) și Johan Haeggman, Chief Financial Officer.

Din aceeași categorie...

Back to top button