Știri

Scania Seria 3 este cel mai bun camion din UK

Conform prestigioasei publicatii Commercial Motor din Marea Britanie, modelul Scania Seria 3 este cel mai bun camion produs de compania din Sodertalje.

In editia din mai a acestui an, revista britanica a publicat o listă cu cele mai bune 100 de camioane din toate timpurile, in care Scania Seria 3 se situeaza pe primul loc in fata unor modele precum Volvo F88, MAN TGA sau Mercedes-Benz Actros.

Introdus in toamna anului 1987, modelul Seria 3 de la Scania a continuat reputatia castigata in piata camioanelor de Seria 2, totul culminand cu decernarea titlului „International Truck Of The Year” in 1989. Apreciat si astazi, modelul de top al Seriei 3 a fost 143M Streamline ce era echipat cu un motor ce dezvolta 500 CP, fiind cel mai bun camion la vremea respectiva.

Scania Seria 3 este cel mai bun camion din UK

Lista celor 100 cele mai marete camioane din toate timpurile nu include camioane construite in ultimii 10 ani deoarece s-a considerat ca acestea nu au avut timp suficient sa dovedeasca ca pot avea statutul de maret sau iconic.

In cadrul topului publicat de britanici se mai regasesc alte trei modele Scania. Seria 1 pe locul 4, Seria R pe locul 11 si Scania-Vabis LB76 dezvoltat ca urmare a legislatiei lungimii maxime s-a situat pe locul 26.

Top 10 cele mai bune camioane din toate timpurile in UK

1. Scania Seria 3
2. Volvo F88
3. AEC Mandator
4. Scania Seria 1
5. Volvo FH
6. MAN TGA
7. Leyland Roadtrain
8. Mercedes-Benz Actros
9. Bedford TK
10. ERF EC
11. Scania Seria R
.
.
.
26. Scania-Vabis LB 76

 

Din aceeași categorie...

Back to top button