Scania și-a pus deoparte bani pentru o posibilă amendă

Scania și-a pus deoparte bani pentru o posibilă amendă

Deși se consideră nevinovată în ceea ce privește formarea unui cartel al prețurilor alături de alți cinci producători europeni de camioane, Scania și-a facut rezerve de bani pentru o posibilă amendă.

Volkswagen Group, proprietarul mărcii suedeze de camioane a anunțat că a pus deoparte 3.8 miliarde de coroane, aproximativ 400 de milioane de euro, pentru a face față unei posibile sentințe nefavorabile din partea Comisiei Europene privind încălcarea regulilor antitrust.

Povestea organizării unui cartel al prețurilor de către cinci dintre producătorii de vehicule comerciale europeni între anii 1997 și 2011 nu s-a încheiat, deși cei cinci au primit din partea Uniunii Europene o amendă record 2.9 miliarde de euro despre care noi am scris aici –

Verdictul final al acestei anchete a fost amânat, doarece producătorul suedez de la Sodertalje se află încă sub investigație, asta după ce a refuzat să colaboreze cu Comisia Europeană.

VEZI ȘI: Scania reacționează față de amenda record dată de UE

Cum de altfel v-am informat, suedezii resping acuzațiile formulate de Comisia Europeană, în ceea ce privește înțelegerea pe prețuri cu ceilalți producători de pe piață și întârzierea deliberată a introducerii de noi tehnologii pentru protecția mediului.

Scania a luat decizia de a nu colabora în cadrul anchetei păstrându-și și își “va exercita dreptul la apărare”. Totuși, ca o măsură de precauție, Volkswagen Group, proprietarul companiei suedeze a anunțat că a făcut o rezervă de aproximativ 400 milioane de euro, pentru a face față unei posibile sentințe nefavorabile.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.