Sustenabilitate

Scania și Cummins vor construi camioane alimentate cu hidrogen

Scania și Cummins participă la proiectul HyTrucks, în care vor dezvolta și construi inițial un număr de 20 de camioane cu celule de combustie alimentate cu hidrogen.

De mulți ani, Scania a luat parte la diverse programe de dezvoltare pentru tehnologia de alimentare cu hidrogen, deși a anunțat clar că se bazează pe vehicule electrice cu baterii, care vor avea costuri de operare mai bune pe kilometru.

Scania și Cummins vor construi camioane alimentate cu hidrogen

Noile camioanele FCEV vor fi construite pe platforma camioanelor electrice Scania cu baterii (BEV), pe care se vor instala celule de combustie Cummins și rezervoare de hidrogen.

După ce Cummins va monta celulele de combustie pe cele 20 de camioane, acestea vor fi livrate către HyTrucks, în 2024. HyTrucks este un proiect din Olanda condus de Air Liquide și Autoritatea Portului Rotterdam.

VEZI ȘI: Basculantă electrică Scania de 49 de tone, pentru operațiuni miniere

Proiectul HyTrucks îi va permite Scania să învețe mai multe despre instalarea celulelor de combustie, operațiunile cu hidrogen și experiența clienților cu această tehnologie.

”Pentru noi este clar că vehiculele cu baterii sunt principala soluție de electrificare. Dar, pentru unele operațiuni și zone, camioanele electrice cu hidrogen vor fi soluția optimă”, a declarat Fredrik Allard, șeful departamentului E-mobility al Scania.

Din aceeași categorie...

Back to top button