Scania și MAN vor restructura mii de locuri de muncă, în următoarea perioadă

Scania și MAN vor restructura mii de locuri de muncă, în următoarea perioadă
Afectați de pandemia de COVID-19, producătorii de camioane Scania și MAN, parte a grupului TRATON, vor restructura mii de locuri de muncă, în următoarea perioadă.

Compania suedeză Scania, parte a grupului TRATON, a anunțat că va începe procesul de restructurare a aproximativ 5.000 de locuri de muncă, din cauza crizei declanșată de pandemia de coronavirus.

Scania și MAN vor restructura mii de locuri de muncă, în următoarea perioadă

Henrik Henriksson, directorul Scania, a spus, la prezentarea datelor financiare pentru prima jumătate a acestui an, că pentru a rămâne în zona profitabilă, compania trebuie să se adapteze la această situație, iar asta înseamnă o restructurare de aproximativ 5.000 de persoane la nivel mondial.

Scania nu a anunțat care sunt țările unde va face restructurări, dar a confirmat că vor urma măsuri drastice la nivel global pentru a putea depăși acest moment.

Vânzările nete ale Scania au scăzut cu aproape un sfert față de aceeași perioadă din anul precedent, la aproximativ 58.5 miliarde de coroane suedeze (5.7 miliarde de euro), iar rezultatul operațional a scăzut cu 70% la 2.8 miliarde de coroane (274 milioane euro).

VEZI ȘI: Renault Trucks D10 240 4×2, ideal pentru distribuția de mărfuri vrac

Și producătorul bavarez MAN, parte a aceluiași grup auto, se confruntă cu aceleași probleme. Matthias Gründler, șeful grupului TRATON, spunând că ar putea fi restructurate până la 6.000 din cele 36.000 de locuri de muncă din cadrul companiei.

Primele discuții în acest sens cu angajații MAN vor începe după vacanța de vară.

Follow #infotrucker