BusȘtiri

Scania și Nobina demarează testele cu autobuze autonome în zona Stockholm

Autobuzul electric Scania Citywide LF, care se îndreaptă spre producția de serie după testele pilot începute în martie 2018, va fi protagonistul unor teste cu autobuze autonome pe rute regulate, desfășurate în zona Stockholm.

Scania și Nobina, cel mai mare operator de transport călători de pe piețele nordice, au anunțat că vor colabora și vor demara testele cu autobuze autonome pe rutele tradiționale din zona orașului Stockholm.

Scania și Nobina demarează testele cu autobuze autonome în zona Stockholm

Modelul care va integra sistemul autonom de conducere va fi un Scania Citywide LF electric. Două astfel unități vor face legătura între Stockholm și regiunea Brakarby.

Așa cum era de așteptat, testele vor fi pregătite în două etape: prima dintre acestea va avea loc fără pasageri, iar abia într-un stadiu avansat de siguranță, cele două autobuze autonome vor transporta pasageri.

Cele două autobuze autonome vor avea o rută de 5 kilometri, iar pe parcursul acestei distanțe vor exista patru stații. În a doua parte a testelor, specialiștii din cadrul Scania se așteaptă ca aproximativ 300 de pasageri să mizeze pe serviciile celor două autobuze. Sistemele de control au fost dezvoltate în colaborare cu specialiștii de la Nobina.

„Tehnologia de acum este suficient de matură pentru a putea iniția teste cu autobuze autonome care operează pe drumurile publice. Testele vor oferi o mulțime de informații în ceea ce privește dezvoltarea și introducerea în viitor a acestor tipuri de autobuze”, spune Karin Rådström, directorul diviziei de autobuze și autocare din cadrul Scania.

VEZI ȘI: Producătorul austriac de bere Stiegl livrează în Salzburg cu un camion electric MAN TGM

Conform oficialului Scania, acesta este primul proiect inițiat în Europa care utilizează autobuze autnome.

Pentru siguranța tuturor participanților din trafic, indiferent de stadiul în care se vor afla testele, cele două autobuze autnome vor fi monitorizate continuu.

Perioada de testare va demara în prima parte a anului 2020.

Din aceeași categorie...

Back to top button