Scania sprijină utilizarea gazului natural lichefiat în transportul rutier

Scania sprijină utilizarea gazului natural lichefiat în transportul rutier
Consorțiul BioLNG EuroNet a anunțat că își menține angajamentul pentru dezvoltarea și utilizarea gazului natural lichefiat (LNG) în transportul rutier din Europa.

Consorțiul este alcătuit din Shell, Disa, Osomo, Scania și Iveco, iar fiecare dintre aceste companii se va implica astfel încât gazul natural lichefiat să poată fi utilizat la scară largă pe întreg continentul.

Scania sprijină utilizarea gazului natural lichefiat în transportul rutier

Consorțiul speră ca în perioada următoare, pe drumurile din Europa să circule peste 2.000 de camioane echipate cu un sistem capabil să folosească LNG pe post de combustibil, 39 de stații de alimentare cu LNG și ridicarea unei fabricii BioLNG în Olanda.

VEZI ȘI: Un inside despre cum este organizată și funcționează H.Essers România

Stațiile de încărcare vor fi amplasate pe cordiorul Spania – Polonia de est la un interval de circa 400 de kilometri. Fabrica pentru producerea gazului natural lichefiat din Olanda ar urma să transforme gunoiul în gaz natural lichefiat.

Dar gazul natural lichefiat mai are câteva atuuri. Prețul acestuia nu este la fel de ridicat ca cel al motorinei, iar în plus, emisiile generate de motoarele care utilizează LNG sunt mult mai mici comparativ cu cele ale unui diesel. Astfel, plusurile nu se vor resimți doar la nivelul producătorilor și cel al transportatorilor, ci și în dreptul mediului înconjurător.

Follow #infotrucker