Scania susține accelerarea producției și utilizării biometanului

Scania a devenit membru al Biomethane Industrial Partnership, o inițiativă a Comisiei Europene care susține accelerarea producției și utilizării biometanului.
Scopul inițiativei este de a crește de zece ori producția de biometan în anii următori. Scania este membru cofondator și reprezintă în acest parteneriat sectorul de transporturi.
Biometanul este gazul regenerabil cel mai rentabil disponibil. Dar extinderea producției și utilizării biometanului necesită coordonarea și structurarea proiectelor, precum și alinierea la politici eficiente. De aceea, Comisia Europeană a lansat Parteneriatul Industrial pentru Biometan, o inițiativă public-privată care va lucra pentru atingerea obiectivului de creștere a producției și a utilizării biometanului în UE la 35 de miliarde de metri cubi până în 2030.
În calitate de cofondator, Scania joacă un rol major în acest parteneriat. Transformarea transportului într-un domeniu prioritar atunci când vine vorba de utilizarea biometanului permite tranziția către un sector de transport mai ecologic.
Recent, Scania a prezentat două noi motoare puternice cu biogaz, ca răspuns la cererea crescândă din partea clienților. Camioanele cu gaz vor contribui la îndeplinirea obiectivelor Scania de a reduce emisiile de CO2 de la produsele sale cu 20%, între 2015 și 2025.
VEZI ȘI: Un camion autonom Scania va face curse pe o rută fixă de 300 km, în Suedia
Există trei motive pentru care Comisia Europeană consideră că este timpul să intensifice producția de biometan în Europa. În primul rând este capacitatea biometanului de a crește securitatea aprovizionării cu energie a Europei și de a reduce dependența UE de gazele naturale importate din Rusia.
În al doilea rând, competitivitatea costurilor biometanului. În al treilea rând, biometanul este o sursă de energie durabilă și regenerabilă. Deoarece este derivat în principal din deșeuri, precum cele din agricultură, biometanul susține modelele de energie circulară și are multe efecte pozitive pentru comunitățile locale.