Camioane

Scania a cumpărat drepturile de folosire a mărcii Svempas

Compania de tuning Svempas, recunoscută pentru camioanele sale tunate, a vândut dreptul de folosire a mărcii înregistrate către Scania.

De mulți ani, Svempas a avut o legătură solidă cu Scania în ce privește camioanele personalizate și cele pentru expoziții. La 29 iunie 2021, compania a transferat drepturile de folosire a mărcii către Scania.

Scania a cumpărat drepturile de folosire a mărcii Svempas

Svempas este o companie cu mai multe activități. Printre acestea se numără și personalizarea și modificarea camioanelor Scania.

Compania este deținută de celebrul Sven-Erik ”Svempa” Bergendahl. El a pus bazele companiei în 1965, iar la începutul anilor 70 a demarat și operațiunile de tuning de camioane.

Datorită legăturii puternice, deși indirecte, dintre Svempa și Scania, producătorul și-a dorit un acord pentru folosirea mărcii înregistrate Svempas. Cel mai probabil, marca va fi folosită pentru anumite ediții speciale Scania.

VEZI ȘI: Scania introduce cabine R și S mai lungi cu 27 cm

În același timp, Svempas va continua să opereze și va putea chiar să își folosească numele în continuare.

”Punem un mare preț pe numele Svempas. Scania a început un proces complex de transformare, atât în ce privește produsele, de la cele pe bază de carburanți folsili la electrificare, dar și în ce privește felul de a lucra. Să deținem drepturile de folosire ale numelui Svempas alături de marca noastră se integrează în acest proces de transformare”, a declarat Anders Williamsson, manager de operațiuni industriale la Scania.

Din aceeași categorie...

Back to top button