Camioane

Scania testează camioane autonome alături de Rio Tinto în minele de sare din Australia

Scania a demarat o nouă etapă în ceea ce privește testarea camioanelor autonome.

De această dată, producătorul suedez a pus la punct un parteneriat cu Rio Tinto, companie care activează și în minele de sare din Australia de Vest. Prima fază a testelor a demarat deja în luna august a anului trecut.

Scania testează camioane autonome alături de Rio Tinto în minele de sare din Australia

Scania a oferit o basculantă XT 8×4 complet autonomă care este operată separat de activitățile din cadrul minei.

VEZI ȘI: În 2018, înmatriculările de vehicule comerciale noi în UE au crescut cu 3.2%

În faza de debut, un șofer a mers în cabina camionului autonom pentru a observa acțiunile acestuia și, eventual, pentru a interveni în diferite scenarii. În următoarea fază a procesului, Scania va aduce din ce în ce mai multe camioane autonome care să execute și alte acțiuni specifice unei mine de sare.

„Suntem încântați că facem parte din acest proiect. Este un camion mai mic decât cele pe care le utilizăm în mod normal în acțiunile zilnice, dar acum am observat potențialul pe care acest îl poate avea.

Mai mult decât atât, putem obține mai multă flexibilitate în cadrul operațiunilor de la nivelul întregii companii Rio Tinto. Am văzut cu automatizarea a generat operațiuni mai eficiente și mai sigure, iar acest tip de camioane pot oferi un avantaj impresionant”, a declarat Rob Atkinson, șeful departamentului de productivitate și suport tehnic din cadrul Rio Tinto.

„Zonele miniere sunt ideale pentru testarea abilităților unor camioane autonome și a tehnologiilor autonome, în general. Industria se poate bucura de benficiile automatizării, iar experiența pe care o acumulăm aici ne ajută să dezvoltăm soluții și pentru restul domeniilor”, a decalrat nul dintre oficialii Scania.

Din aceeași categorie...

Back to top button