Bus

Scania Touring va fi disponibil și într-o variantă LNG

Scania își extinde portofoliul de autocare cu o versiune LNG a modelului Touring, care poate fi alimentată atât cu gaz natural, cât și cu biogaz sau un mix între cele două.

”Noua versiune LNG a Scania Touring este o opțiune excelentă pentru operatorii de curse expres și pe distanțe lungi care vor să devină mai sustenabili fără investiții masive sau un impact negativ asupra operațiunilor”, a declarat Carl-Johan Lööf, șeful departamentului Product Management, People Transport Solutions al Scania.

Noua variantă este echipată cu un motor de 13 litri alimentat cu gaz, ce oferă 410 CP și un cuplu maxim de 2.000 Nm. Cu opțiunea standard pentru rezervoare, autocarul are o autonomie de peste 1.000 km.

Scania Touring va fi disponibil și într-o variantă LNG

”Acest produs oferă putere, cuplu și autonomie echivalente cu ale unui autocar diesel, dar reduce zgomotul și costurile de operare. Dacă adaugi beneficiile de mediu prin folosirea biogazului, este o soluție cu adevărat remarcabilă”, a mai spus Lööf.

VEZI ȘI: Caracteristicile celor 3 motoare electrice Scania

Scania este un producător ce promovează biogazul, utilizat de mult timp în formă comprimată pentru a alimenta autobuzele urbane și suburbane. În ultimii ani, dezvoltarea tehnologiei a permis răcirea gazului și transformarea sa într-un lichid mai dens energetic (LNG), soluție adecvată și pentru vehiculele comerciale grele care operează pe distanțe lungi.

”Biogazul poate juca un rol cheie în decarbonizarea transportului greu, în special în aplicațiile pe distanțe lungi. Infrastructura de producție și realimentare continuă să se extxindă, cu investiții masive în Europa”, a spus și Jonas Strömberg, Sustainable Transport Business Manager al Scania.

Biogazul este un carburant nefosil și regenerabil, care oferă emisii de CO2 reduse cu până la 90% în comparație cu motorina, din perspectiva ”de la puț la roată”.

Din aceeași categorie...

Back to top button