EcofriendlyȘtiri

Scania Transport Laboratory mai aproape de ținta de 100% fără emisii de carbon

Cu o stație de alimentare cu biocombustibili recent înființată în Olanda, Scania Transport Laboratory se apropie acum de un transport aproape complet fără combustibili fosili în toate operațiunile sale între fabricile Scania din Suedia și Olanda.

Scania Transport Laboratory a fost fondată în 2008 ca o extensie a departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei pentru a afla și mai multe despre provocările peste care trebuie să treacă clienții săi și despre cum poate fi îmbunătățită rentabilitatea.

Scania Transport Laboratory mai aproape de ținta de 100% fără emisii de carbon

În prezent, divizia Scania Transport Laboratory operează 14 camioane zilnic între cele două țări cu un kilometraj anual de aproximativ 5,5 milioane km.

În Olanda, Scania s-a asociat cu OrangeGas și Fieten Olie pentru a furniza HVO100, ulei vegetal pur hidrotratat, pentru o reducere a carbonului cu până la 90%.

Prima stație a fost deschisă în Geesburg, la 50 de kilometri distanță de fabrica de montaj Scania și centrul logistic din Zwolle.

„Noi vedem un interes din ce în ce mai mare pentru HVO în rândul companiilor de transport și sperăm să putem oferi HVO100 în alte zece locații din Olanda până la sfârșitul anului”, spune directorul general Peter Bosma, OrangeGas, una dintre companiile cu care Scania s-a asociat pentru realizarea acestui proiect.

VEZI ȘI: Atenție! Lucrări pe autostrada M6 din Marea Britanie până pe 12 septembrie

„Fiecare motor modern Scania poate funcționa pe HVO fără probleme, așa că pentru noi a fost în principal o problemă să găsim partenerii potriviți care să poată alimenta HVO de-a lungul traseului nostru”, spune directorul general Jan Björklund, Scania Transport Laboratory.

Din aceeași categorie...

Back to top button