EconomicTop News

Scania va crește producția la un maxim de 240 de camioane pe zi, la Zwolle

Scania a anunțat că va crește capacitatea de producție la un maxim de 240 de camioane pe zi, la fabrica sa din Zwolle, Olanda.

Însă, pentru a realiza acest lucru, producătorul suedez de camioane va face investiții substanțiale de extindere a facilității de producție din Zwolle. Scania spune că extinderea este necesară pentru a răspunde cererii în creștere pe care o așteaptă începând cu vara lui 2023.

Scania va crește producția la un maxim de 240 de camioane pe zi, la Zwolle

Alegerea facilității de producție din Zwolle este o confirmare a faptului că fabrica din Olanda ocupă un loc important în sistemul global de producție Scania, în prezent, aceasta fiind cea mai mare facilitate de producție din lume a suedezilor.

Investiția va avea loc în actuala fabrică din Zwolle și va crește producția cu 14%, adică, la un maxim de 240 de camioane pe zi.

VEZI ȘI: DAF crește producția de camioane, în ciuda crizei de cipuri

„Suntem extrem de bucuroși de această extindere a capacității noastre de producție și de încrederea pe care Grupul Scania o exprimă tuturor angajaților din Zwolle. Aceasta este o investiție în viitorul fabricii noastre și în aceste vremuri nesigure din punct de vedere economic, este un mesaj foarte pozitiv”, spune Johan Uhlin, managing director al fabricii Scania din Zwolle.

Desigur, extinderea capacității va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra ocupării forței de muncă regionale pe termen lung. Pentru moment, producătorul suedez nu a oferit încă cifre exacte.

Din aceeași categorie...

Back to top button