Scania va furniza camioane Germaniei pentru proiectul de cercetare a autostrăzilor electrificate

Scania va furniza camioane Germaniei pentru proiectul de cercetare a autostrăzilor electrificate
Alături de Siemens, Volkswagen Group Research va dezvolta camioane cu tehnologii electrice hibride pentru proiectul de cercetare a autostrăzilor electrificate.

Guvernul german a decis să cofinanțeze un proiect de cercetare cu scopul de a testa și dezvolta tehnologiile necesare pentru realizarea autostrăzilor electrificate (eHighways), în vederea reducerii emisiilor de carbon provenite de la vehiculele comerciale grele.

Scania va furniza camioane Germaniei pentru proiectul de cercetare a autostrăzilor electrificate

Denumit „Trucks for German eHighways”, proiectul este gestionat de Volkswagen Group Research, care va folosi experiența acumulată în dezvoltarea autoturismelor electrice în vederea electrificării vehiculelor comerciale grele.

Astfel, în perioada 2019 – 2020, nemții vor testat camioane electrice hibride produse de Scania pe trei drumuri electrificate (eHighways) ce urmează să fie construite în următoarea fază a proiectului.

Un drum de test va fi construit în Schleswig-Holstein pe autostrada A1, în apropiere de Lübeck, unul altul în Hessen, pe autostrada A5 la sud de Frankfurt și al treilea în Baden-Württemberg, pe drumul federală B462.

VEZI ȘI: Marca de lubrifianți Texaco Delo a fost lansată în România

În prima fază a proiectului, Scania va furniza două camioane electrice hibride

pentru transportul pe distanțe lungi echipate diferit: unul va avea o singură baterie cu o capacitate de 15 kWh, cealălalt va avea mai multe baterii pentru o capacitate mai mare.

Germania va utiliza același tip de camioane electrice hibride echipate cu un pantograf Siemens montat pe cadrul din spate al cabinei, care-i permite camionului să se conecteze la rețeaua de energie aeriană.

De altfel, camioanele sunt identice cu cele utilizate în prezent de Scania în cadrul testelor pe prima autostradă electreificată din lume.

Scania susține că drumurile electrificate reprezintă o soluție viabilă pentru un viitor durabil al transporturilor, iar electrificarea vehiculelor de transport va juca un rol important în trecerea la un sistem de transport fără combustibili fosili.

Follow #infotrucker