SigurantaȘtiri

Scania va introduce un nou sistem de monitorizare a unghiului mort

Scania a anunțat că în iulie 2020 va introduce pe camioanele sale un nou sistem pentru monitorizare a unghiului mort, care va detecta pietoni, bicicliști și vehicule aflate în mers în perimetrul camionului.

Conform producătorului scandinav, viitorul sistem de monitorizare a unghiului mort va avea la bază două tehnologii.

Scania va introduce un nou sistem de monitorizare a unghiului mort

Prima dintre tehnologii va funcționa la viteze mici și va avea ca scop detectarea pietonilor, bicicliștilor și a celor care se deplasează pe scutere și motociclete, iar cel de-al doilea va funcționa la viteze mari pentru a identifica vehiculele aflate în unghiul mort în momentul în care șoferul încearcă să schimbe banda de rulare.

Suedezii spun că prin intermediul acestui sistem avansat de monitorizare a unghiului mort vor putea diminua și mai mult numărul accidentelor ușoare cauzate de lipsa de vizibilitate a șoferilor de camioane.

„Noul sistem va îmbunătăți atât siguranța șoferilor de camion, cât și a celorlalți participanți la trafic. Sunt convins că orice șofer profesionist și-ar dori să aibă un astfel de sistem în momentul în care conduce într-un trafic aglomerat”, a declarat Alexander Vlaskamp, vicepreședintele Scania Trucks.

VEZI ȘI: De la 1 martie 2020 intră în vigoare noul sistem de taxare în Bulgaria

Noul sistem este botezat Automatic Blind Spot Monitoring și cu siguranță va reduce cu mult numărul accidentelor cauzate în momentul în care șoferul virează la dreapta fără ca vizibilitatea să fie bună. De asemenea, același sistem de asistare la virare este disponibil și pe noua generație de camioane MAN.

Scania va introduce un nou sistem de monitorizare a unghiului mort

Cele mai multe accidente au loc atunci când bicicliștii încearcă să depășească un camion care execută o manevră de virare la dreapta, iar șoferul nu îl poate vedea în oglinda retrovizoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button